— Vi kaller ikke dette for en festival, men for en to-dagers sommerfest i Ravnedalen. Fredag 22. juli arrangerer vi utekino ved hovedscenen, mens på lørdag er det duket for konsertkveld med selveste Kim Larsen & Kjukken, Henning Kvitnes og Susie & The Spuds. Dette er artister som generalens tilskuere har etterlyst, og arrangementet er en del av sommerprogrammet til kafeen, forteller bookingansvarlig for Café Generalen, Jan Kenneth Transeth.

Sommerfestens hovedarrangør er Transeths musikk og bookingselskap Dirty Old Town, med Café Generalen, Kristiansand Kino og Kristiansand Parkvesen som samarbeidspartnere.

Kim Larsen returnerer

Kim Larsen holdt konsert i Ravnedalen i 2010. Dansken spilte også på Odderøya Live i 2013. Foto: Kristin Ellefsen

Den danske veteranen spilte i Ravnedalen i 2010. Til sommeren returnerer den folkekjære København-artisten til hovedscenen igjen.— Kim Larsen & Kjukken er jo en flott bukett med modne anarkister, så dette her blir en bra kveld, forteller Transeth.

Sommerfesten vil ha en makskapasitet på 4000 tilskuere per kveld.

— Målet med dette konseptet er ikke å sitte igjen med et enormt overskudd, og skvise folk sammen og selge mest mulig billetter. Det viktigste er at publikum får en behagelig kulturopplevelse i dalen, sier Transeth.

— Hva er målgruppen for artistene dere har booket?

— Våre erfaringer tilsier at det vil komme folk i alderen 25 til 75, men hovedmålgruppen blir nok publikummere i alderen 35 til 65 år.

Stort potensiale

Jan Kenneth Transeth og Frank Marvin Moe foran Café Generalen. Foto: Kristian Hole

Eier av Café Generalen, Frank Marvin Moe, synes Ravnedalen blir brukt for lite som kulturarena.— Vi har savnet flere arrangementer. Det skjer for lite her i Ravnedalen når man ser på potensialet vi har. Jeg etterlyser også at Kristiansand Symfoniorkester skal ta initiativ til å spille på scenen. Det burde også flere teatergrupper gjøre. Vi er åpen for mange ideer og Ravnedalen er langt i fra ferdig når det kommer til potensialet, sier Moe.

Parksjef og Ravnedal-ildsjelen Svein Ole Breland stiller seg svært positiv til sommerens konsept.

— Potensialet for hva vi kan få til her er vanvittig stort. Jeg etterlyser en «rik onkel» som kan finansiere ideene våre fremover. Men i første omgang jubler jeg over «Ravnedalen Live»-planene, sier parksjefen.

Utendørs kino

Jan Kenneth Transeth, Svein Ole Breland og Frank Marvin Moe på hovedscenen i Ravnedalen. Foto: Kristian Hole

Fredagsprogrammet vil bestå av en gratis filmvisning på et kinolerret som vil henges opp fra hovedscenen. Dette er et samarbeid kinosjef Kim Skarning Andersen har drømt om i flere år.— Helt siden jeg startet som kinosjef har jeg ønsket å ha utekino i Ravnedalen, i fantastiske utendørsomgivelser. Jeg håper virkelig dette kan bli en årlig seanse, sier Andersen.

Fredagens filmvisning vil være rettet mot et voksent publikum.

— Vi har ikke bestemt oss for hva vi skal vise, men jeg ser for meg en voksen målgruppe. Kultfilmer som «True Romance», «Pulp Fiction» eller andre klassikere hadde vært ideelt.