GODSTEMNING: Marco Evaristti applauderer ordførerens tale på gammefesten. Foto: Sondre Steen Holvik
TALE: Ordfører Jon Rolf Næss holdt en humørfylt, improvisert tale til Marco Evaristti. Foto: Sondre Steen Holvik
"Dessverre, jeg kunne ikke la være å male fossen", fortalte Evaristti forsamlingen. Foto: Sondre Steen Holvik
marco_evaristti-13.jpg Foto: Sondre Steen Holvik

BYKLE: — Tenk det kommer en fyr opp fra Danmark og blir så ekstatisk begeistret for bygda vår at han bare MÅ male en foss rød her! Det er jo en gave for oss når det gjelder PR, utbrøt Bykle-ordfører Jon Rolf Næss til stor jubel. Det skjedde i gammen ved Skiservice på Hovden da Marco Evarissti og hans venn Arne Johan Mosfjeld inviterte til forsoningsfest med et trettitalls inviterte.

Den viktigste gjesten var selvsagt ordføreren som i ukene etter fossemalingsstuntet på Hovden i mars gikk relativt hardt ut mot det som hadde skjedd. Ordvekslingen mellom ham og Evaristti var ikke bare hjertelig da de barket sammen i både dansk og norsk kringkasting.

Skal man dømme etter stemningen i gammen lørdag kveld har gemyttene nå roet seg, selv om de to aldri hadde møttes ansikt til ansikt før.

Stridens kjerne.

— Bare måtte- Jeg har i tre-fire år drømt om å gjøre noe slikt, og har vært og kikket på svenske fosser. Dette har vært ett av mine mest markerte prosjekter, og hjertet mitt slo så fort da jeg hang oppe i fossen at jeg virkelig kjente at jeg levde. Dessverre: jeg kunne ikke la være. Jeg gjorde dette fordi det var det riktige stedet og det riktige tidspunktet. Jeg gjorde det fordi jeg måtte, og ikke for å være ondskapsfull. Etterpå kom jeg nok til å bruke litt harde ord mot visse personer jeg ikke skal nevne ved navn, erkjente Evaristti selv før ordføreren fikk mikrofonen.

- Gå på ski!

— Han har sin rolle og jeg har min, og da blir det lett slik. Og sammen skapte vi jo stor oppmerksomhet til Hovden, og vi brukte nok hverandre litt. Jeg vet ikke om jeg skal si så mye mer om det nå, sa ordføreren med et skrått blikk bort på Fædrelandsvennens journalist som på det aktuelle tidspunktet satt en halv meter unna og noterte så blekket skvatt. Da latteren hadde lagt seg sa likevel litt mer til Evaristti:

— Det du skal gjøre når du er blitt så begeistret for bygda vår er å lære deg å gå på langrennsski. Så skal du ta med deg noen og gå en tur inn over fjellet til en av fjellstuene. Det du opplever av stillhet og natur inne på fjellet er enda bedre enn det du opplever her nede i bygda, og da kan det veldig godt hende du kjøper hytta du nevnte at du ønsker deg, sa ordføreren.

Etter at talene var unnagjort, annonserte Arne Johan Mosfjeld at gjestene kunne forsyne seg av mat, drikke og grillmat, deriblant danske grillpølser.

— Er de røde? ropte ordføreren.