De siste dagene har det vært mye støy rundt Kirkorov, som selv deltok i Melodi Grand Prix for Russland i finalen i Dublin i 1995. Først kunne den danske avisen Ekstra Bladet vise bilder av Alexander Rybak hjemme på besøk hos Kirkorov, hvor de to spiste russisk kaviar og skålte i det som angivelig skal ha vært vodka

Selv om Norges Rybak ikke drikker alkohol, så skapte bildene av de to sammen mye rabalder. Ikke minst fordi Kirkorov er en av fem dommere i den russiske juryen. Stemmene fra fagjuryene utgjør femti 50 prosent, mens de siste femti avgjøres av telefonstemmer i lørdagens finale.

Unngjelde

I går var det svenske Malena Ernman som fikk unngjelde, da russeren uttalte at den svenske mezzosopranen var hans absolutte favorittbidrag i årets konkurranse, og at han gjerne ville samarbeide med henne. Bedre ble det ikke da det ble kjent at han allerede samarbeidet med den svenske låtskriveren Fredrik Kempe, som har skrevet den svenske finalelåten.

Under pressekonferansen i natt, etter at de ti siste finalistene var klare, måtte også den greske storfavoritten Sakis Rouvas svare på tilsvarende spørsmål. Han har nemlig også samarbeidet med russeren over en lengre periode.

Nå trekker Kirikorov seg altså. Svante Stockselius, sjefen for Melodi Grand Prix i den Europeiske Kringkastingsunionen, bekreftet fredag formiddag at den omstridte russeren nå har valgt å trekke seg.

Pressemelding

— Ja det stemmer, og han vil selv sende ut en pressemelding, hvor han forteller at han trekker seg av egen vilje. Vi synes dette var en riktig beslutning alt i alt. Det vil derfor bli oppnevnt et nytt medlem i den russiske juryen foran morgendagens finale, sier Stockselius.

Da Kirkorov tidligere i uken ble konfrontert med sin omgang med mange av årets MGP-artister, avviste han alle beskyldninger om at han ikke skulle være objektiv i sin bedømmelse. Nå har har han endret oppfatning.

— Som MGP-overdommer har jeg ikke rett til at omgås privat med sangerkonkurransen deltagere eller invitere dem hjem eller til restauranter, innrømmer Filipp Kirkorov overfor BBC Russian Service.