Oslo/Birkeland: – Jeg tror nok produksjonen i TV2 lo masse da de utfordret bedehuskoret til å synge «Poison», forteller Venke Knutson.

Flere tippet at koret fra Birkeland skulle ryke først ut av programmet Det store korslaget på TV2. Koret har imidlertid gjort alle spådommer til skamme, og er nå blant topp fire. Lørdag var det Team Vinni som takket for seg.

– Er det ikke helt utrolig? Vi var fryktelig overrasket over å gå videre. Vi var så glade at vi ikke greide å roe oss i går, forteller Knutson.

Ikke imponert

Men til lørdag holder bookmakerne på ny Team Venke som favoritter til å ryke ut av konkurransen.

— Vår favoritt til å ryke er Team Venke som skal framføre Alice Cooper låta «Poison».En låt som kanskje ikke slår helt igjennom blant den eldre generasjonen stemmere vil vi tro, og vi synes ikke Team Venke er de som har imponert mest så langt, sier Vidar Gustad i Nordicbet i en pressemelding.

Selskapet har Team Hanne og Team Jørn som sine to favoritter.

-Vi syns både Team Jørn og Team Hanne sjarmere publikum og vi har valgt å gi de like forutsetninger for å vinne og like forutsetninger for å ryke ut neste gang, sier Gustad.

Har taktikken klar

I tillegg til Alice Coopers «Poison», skal koret synge en hemmelig, selvvalgt sang. Knutson har allerede taktikken klar for hvordan koret på ny skal klare å gå videre.

– Alle i koret må farge håret svart, og vi må gå med Cooper-sminke på hver øving for å komme i stemning, fleiper hun.

Med kun fire kor igjen, begynner koret å merke alvoret.

– Nå er det bare jeg og tre ringrever igjen (Jørn Hoel, Hanne Krogh og Elg). Jeg kan ikke plutselig plusse på 30 år på egen karriere. Men vi skal øve masse og vise fremgang. Koret har hatt en enorm fremgang fra Waterloo i første program til nå, og det håper jeg synes, sier Knutson.

Takker for støtten

Hun ønsker å rette en stor takk for all støtten koret har fått.

– Vi må si en kjempetakk til alle som er med og stemmer oss fram. Vi er supertakknemlige. Neste lørdag skal vi gjøre vårt aller beste, og gi noe tilbake til alle som stemmer på oss, sier Knutson.