KRISTIANSAND: Lørdag er det klart for tredje runde i «Det store korslaget» på TV2. Team Venke fra Birkeland er fremdeles med i konkurransen, og denne gangen skal korleder Venke Knutson selv være solist.

Alle korlederne skal nemlig fremføre en av sine egne utgitte låter sammen med korene. Hvilken sang Venke Knutson har valgt kan hun foreløpig ikke avsløre.

— Det jeg kan si er at jeg skal synge en av mine egne låter med korarrangement. Jeg har valgt en låt der jeg får vist frem koret mest mulig. Det er de som er viktigst i denne konkurransen, sier Venke Knutson til fvn.no.

Vellykket øvelse

Hun øver mye sammen med koret, og hadde tirsdag kveld nettopp kommet hjem fra øvelse.

— Det gikk kjempefint i dag. Vi har øvd på sangen og lagt inn litt ekstra koreografi. Vi fikk også besøk av TV2 under øvelsen, og de tok oss med ut på bilkjøring. Jeg tror det var mest for å gjøre narr av meg, siden jeg er så dårlig til å kjøre bil, ler Venke.

Seansen skal vises under programmet lørdag, før koret går på scenen.

Bra samhold

Korlederen forteller at det er god stemning i koret, og at de har et bra samhold.

— Vi tar bussen inn til Oslo sammen hver fredag, øver sammen, lager kostymer og ordner oss før sendingen. Vi har også fått god kontakt med de andre korene, så det var utrolig trist da Team Toshie måtte forlate konkurransen sist lørdag, sier Venke.

Hun er imidlertid overlykkelig over at hennes kor fikk nok stemmer til å gå videre. De engasjerte seerne med sin versjon av Halvdan Sivertsens «Ti tusen tommeltotta».

Hard konkurranse

— Det er over all forventning at vi har kommet så langt. Vi er fornøyde med all den positive responsen vi har fått, og det er gøy at så mange er interessert i det vi driver med. Det er fint at vi får mer fokus på korsang, og viser at det er mulig å få til noe sammen. Korsang er jo veldig aktuelt på Sørlandet, og mange har bakgrunn fra kor, sier hun.

Lørdag konkurrerer hennes kor mot Team Vinni, Team Elg, Team Hanne og Team Jørn. Venke Knutson tør ikke spå hvordan det kommer til å gå, men frykter hard konkurranse fra de andre korlederne.

— Hanne Krogh og Jørn Hoel har jo vært i bransjen i over 30 år, og har et utall av sanger å ta av. Men vi skal gi alt vi kan, og krysser fingrene, sier Venke.