BIRKENES: — Det var kjempegøy, og jeg synes at det gikk veldig bra. Endelig er vi i gang, sier korleder Venke Knutson til fvn.no.

Lørdag hadde «det store korslaget» premierepå TV 2. I første del av programmet hadde 474.000 seere benket seg ned for å se blant annet Birkenes-koret synge. I andre del av programmet var det 652.000 seere.

— De var nok nervøse, men på en god måte. Det virket i hvert fall som om alle koste seg på scenen. Det var veldig god stemning, ikke minst blant alle de fra Birkenes som hadde tatt turen for å være publikum, forteller hun.

Nervøs

Gjennom en årelang artistkarriere er Venke Knutson vant til å stå på en scene foran mye publikum, men lørdagens rolle som dirigent for et stort kor var helt ny for henne.

— Jeg var nok mye mer nervøs enn kordeltagerne mine. Normalt er det jo jeg som har kontrollen, men nå var det noen andre som skulle synge. Jeg var ikke nervøs fordi jeg ikke trodde at de skulle klare det, men for at jeg skulle gjøre ett eller annet feil som dirigent. Heldigvis gikk jo alt bra, sier hun.

Hun sier at tilbakemeldingene i etterkant av programmet har vært veldig fine.

— Det virker som om interessen rundt dette er kjempestor på Birkeland, og vi har bare fått positive tilbakemeldinger fra folk som så programmet, forteller Knutson.

STOLT: Ordføreren i Birkenes, Harald Vestøl, er stolt over innsatsen til «Team Venke». FOTO: Arkivfoto Foto: Arkivfoto

— Vi er en kulturoase

Her får hun hundre prosent støtte fra ordføreren i Birkenes kommune, Harald Vestøl.-Det er veldig stor interesse for dette. Venke er en utrolig flott ambassadør for kommunene, og vi er stolt over å være med på et program som det store korslaget, sier ordføreren, og føyer stolt til: - Vi er jo en kulturoase.

Selv satt han spikret foran tv-skjermen da sambygdingene opptrådte.

— Jeg syntes at de klarte seg veldig bra. Det er klart at Hanne Krogh og koret hennes var veldig gode, men «Team Venke» var fullt på høyde, skryter han.

Vil vinne

Det store korslaget er en konkurranse hvor sju kjendisartister reier tilbake til sitt hjemsted for å plukke ut et amatørkor. De forskjellige korene skal i hvert program synge en sang, og det koret som får færrest stemmer blir sendt hjem. Siden det på lørdag var premiere på programmet var det ingen som ble sendt hjem, og TV 2 kunngjorde kun de to korene som fikk flest stemmer. I første program var det korene til Hanne Krogh og Øivind «Elg» Elgenes som fikk flest stemmer.

— Vi er jo de som kommer fra det suverent minste stedet, og er avhengige av stemmehjelp fra hele Sørlandet for å gå videre. Så nå må folk bare hjelpe oss så godt som mulig, sier Knutson.

Hun har i forkant av konkurransen gått høyt ut og sagt at «Team Venke» skal vinne hele konkurransen. Hun har ikke gått tilbake på den målsetningen etter første program.

— Nei, det kan jeg jo ikke gjøre når de leverer så bra som de gjør. Koret mitt er jo himla flinke. Hadde det bare gått på musikalitet så hadde vi helt sikkert havna helt i toppen, fastslår hun.

Korhemmelighet

Også Vestøl håper at resten av Sørlandet stiller seg bak Team Venke.

— Vi konkurrere mot store byer som blant annet Haugesund og Bergen. Men jeg håper at folk fra Kristiansand og resten av Sørlandet skjønner at vi ikke bare representerer Birkenes, men hele landsdelen, sier han.

Til lørdag er neste runde i konkurransen, men Venke vil ikke røpe hva koret hennes skal synge.

— Det er en korhemmelighet, sier hun lurt.

Dette er konkurrentene: Jørn Hoel (Tromsø), Hanne Krogh (Haugesund), Sampda «Samsaya» Sharma (Groruddalen i Oslo), Torkjell Rød (Bergen), Øyvind «Vinni» Sauvik (Kolbotn i Akershus) og Øyvind «Elg» Elgenes (Kristiansund).