For et par uker siden kunne Øyafestivalen røpe at de hadde sikret seg en solid norsk headliner i duoen Röyksopp. I dag, tirsdag, slipper festivalen fem nye navn, deriblant norske Marit Larsen.

Larsen sto på scenen på Øya for to år siden og sørger for at festivalpublikummet i hovedstaden får et gjensyn med den kritikerroste popmusikken hennes i sommer.

Svensk

Øya kan også melde at to ganske så forskjellige svenske artister melder sin ankomst til Oslo under festivalen.

Det er snakk om festivalfavorittene Bob Hund og popyndlingen Hello Saferide. Sistnevnte er Annika Norlins prosjekt, og det har sikret henne et solid publikum og flere Grammis-priser i hjemlandet.

Amerikanske Municipal Waste og britiske Baddies er også bekreftet.

Stavanger

Festivalen har tidligere offentliggjort at Arctic Monkeys, Satyricon og Kåre & The Cavemen skal underholde i Middelalderparken i sommer.

Atomic, Bon Iver, The Bronx, Chairlift , Crystal Antlers, Farmers Market, I Was A King, Monotonix, Mungolian Jet Set, The New Wine, John Olav Nilsen & Gjengen, Norma Sass og Tommy Tokyo er også bekreftet.

Det spørs imidlertid om ikke festivalidyllen kan bli en smule forstyrret av siddisene i Kvelertak. Bandet er for tiden ute på veien som support for Skambankt og de gjorde seg også bemerket på Zoom-finalen i Oslo. Opptredenen på Zoom førte ikke til seier, men sørget for at de ansvarlige for Øya så sitt snitt til å hente dem inn. I en pressemelding omtales Kvelertak som «en brutal og hemningsløs kraftpakke, som etterlater publikum svimle og smørblide».