Natt til torsdag ble indie-jentene fra Oslo, Norma Sass, vinnere av årets Zoom-finale. Men det satt langt inne. I pressemeldingen fra Zoom/Urørt skrives det at det ble både diskusjoner og krangel før jentene med sass vant hele stasen.

Seieren innebærer en stor turne i vår, sammen med Urørt-vinneren, sørlendingene (med ett bergenmedlem) Pony The Pirat, som knuste den mye omtalte bergensbølgebandene i Urørt-finalen 23. januar.

Jyryens begrunnelse:

«Norma Sass har stort potensiale, og vi tror de vil trekke et begeistret publikum over hele landet. De har et spennende uttrykk og en orginalitet som gjør dem til et friskt pust i norsk pop. Vi gleder oss til å følge Norma Sass i fremtiden.»

Norma Sass ble også Ukas Urørt med «Japan» i slutten av 2008. Urørt skrev da:

«Norma Sass er siste prydbusk fra et indiepop-Oslo i kraftig oppblomstring. Rosenrøde klanger og godlynt trommedominans hyller inn «Japan», en låt som gir oss enda større tro på at Youngstorget er det nye Toronto. Med låta «Japan» er de denne uka årets siste Ukas Urørt.»

Finalistene

Stavangerbandet Kvelertak, kristiansandbandet Evan Seleven, bergensbandet Lyd, oslobandet Merlin, tromsøbandet Bad County Officials og trondheimsbandet Pelbo deltok også alle i Zoom-finalen etter å ha vunnet delfinalene i de respektive byene.

Les Zooms beskrivelser av finalistene her.

I år er også Norsk Rockforbund og Øyafestivalen med som samarbeidspartnere i Zoom.

Tidligere Zoom-vinnere:

Ida Maria, Ricochets, Silver, Surferosa, The Jessica Fletchers, Helldorado, Heroes & Zeros, The Beautiful People (nå 120 Days) og Furia.