Navn som Arctic Monkeys, Satyricon og Kåre & The Cavemen er allerede på plass. I dag tidlig slapp festivalen nyheten om at den norske duoen Röyksopp holder en av sine ytterst få konserter i Norge på Øya.

– Vi er mer enn storfornøyde med at de vil gjøre sin første norske festivalen i 2009 på Øyafestivalen. Vi lover en konsert som vil gjøre alle fans varme om hjerterøttene lørdag 15. august, forteller PR-sjef i festivalen, Jonas Prangerød, i en pressemelding.

Plate

I forrige uke ble det kjent at duoen kommer med sitt tredje album, «Junior», den 25. mars. De to har ikke gitt ut album siden 2005. Allerede nå kan du høre singelen «Happy Up Here» på bandets hjemmeside.

Gleder seg

Röyksopp har med seg artister som Robyn, Lykke Li og Karin Dreijer-Andersson fra The Knife på den nye plata.

– Vi har fått mulighet til å sniklytte på et utvalg låter og mener det er all grunn til å glede seg, både til plateslipp og konsert i Middelalderparken. Röyksopp er som kjent ikke av banda som er oftest å se på norske scener, dermed er vi kjempestolte over å kunne presentere duoen som en del av vårt 2009-program. Konserten på Øya blir deres første festivaljobb etter utgivelsen av Junior, melder Prangerød.

Andre artister som er bekreftet til årets Øyafestival:

Arctic Monkeys (UK)

Kåre & The Cavemen

Röyksopp

Satyricon

Atomic

Bon Iver (US)

The Bronx (US)

Chairlift (US)

Crystal Antlers (US)

Farmers Market

I Was A King

Monotonix (IL)

Mungolian Jet Set

The New Wine

John Olav Nilsen & Gjengen

Norma Sass

Tommy Tokyo & Starving For My Gravy

Foto: Scanpix