Green Days forrige album, «American Idiot», solgte over 12 millioner eksemplarer, og trioen er en av verdens største konsertattraksjoner. For å lade opp til albumslipp og kommende turneer har de valgt å søke tilbake til de små scenene de siste ukene. 7. april spilte Green Day det de selv omtaler som en geriljakonsert konsertstedet Independent i hjembyen, og få dager senere fikk 500 heldige fans i San Fransisco sjansen til å oppleve bandet på konsertstedet DNA Lounge. Ifølge rapporten fra musikkmagasinet Spin spilte bandet igjennom mer enn 30 sanger.

Plate

Bandet gir ut sitt nye album «21st Century breakdown» 16. mai, og på konserten i San Fransisco spilte de igjennom hele platen i sin helhet. De serverte i tillegg gamle fanfavoritter som «Longview», «Who Wrote Holden Caulfield», «American Idiot» og «Jesus of Suburbia». I midten av mai har bandet også planlagt en konsert på Bowery Ballroom i New York.

Single

Den første singlen fra «21st Century breakdown» er «Know your enemy», og den gis ut 16. april. Singlen kan du se og høre på bandets offisielle nettsider. Det kommende albumet er delt opp i tre akter «Heroes and cons», «Charlatans and saints» og «Horseshoes and handgrenades» og følger et ungt par – Christian og Gloria – gjennom århundrets uorden og utsikter hittil. Musikkmagasinet Rolling Stone har tidligere omtalt albumet som «enda mer ambisiøst enn «American idiot».

Her er en fanvideo fra konserten på DNA Lounge. Bandet spiller den nye sangen «Viva La Gloria»: