Butch Vig har dengt trommer i Garbage siden bandet startet i 1994. Vig har imidlertid sikret seg en plass i rockehistorien som mannen som produserte Nirvanas banebrytende album «Nevermind» i 1991. Han satt også bak miksepulten da Smashing Pumpkins spilte inn «Siamese Dream». Garbage var en stor suksess fra starten, men interessen for bandet roet seg kraftig etter de to første platene, og nå benytter Vig pausen til å hjelpe Green Day.

Plate

Det var Garbage-vokalist Shirley Manson som avslørte Green Day-samarbeidet i et intervju med MTV . Manson er for tiden mest opptatt med tv-jobbing i serien «Terminator: The Sarah Connor Chronicles». Da hun fikk spørsmål om framtidige planer for Garbage fikk hun fans av Garbage til å høre ekstra godt etter.

– For å være ærlig så vet jeg ikke. Vi gjør forskjellige ting. Jeg gjør tv-showet, Butch produserer Green Day så han er opptatt. Vi får se, uttalte Manson.

Stille

Green Day revitaliserte karrieren med den massivt suksessfulle albumet «American Idiot» i 2004. Foreløpig har ikke bandet eller plateselskapet deres kommentert ryktene om at Butch Vig skal produsere. Ifølge det britiske musikkmagasinet NME har bandet imidlertid nok materiale klart.

– Vi har masse musikk, rundt 45 sanger. Det er totalt kaos, uttalte han, og la til at det meste av materialet er skrevet på piano, og ikke på gitar.