I oktober i fjor ble det kjent at poppunkerne i Green Day hadde hyrt inn Butch Vig til å produsere sitt nye album. Vig var mannen som styrte miksepulten da Nirvanas «Nevermind» ble spilt inn, og han har også slått trommer i Garbage gjennom hele bandets karriere. På sin offisielle nettside har trioen nå avslørt at navnet på den kommende platen blir «21st Century Breakdown» og at den skal gis ut i mai. Den nøyaktige datoen er foreløpig ikke bestemt, men fansen kan allerede nå legge inn forhåndsbestilling.

Forsvare

Med over fem millioner solgte eksemplarer av den forrige platen, «American Idiot», har bandet mye å forsvare. I flere intervjuer har frontfigur Billie Joe Armstrong antydet at det nye albumet er mer poporientert enn bandets tidligere plater. Til USA Today oppsummerer han slik:

– Etter suksessen med «American Idiot» spurte vi oss selv: «Hvor mye mer ambisiøse kan vi være?». Vi kunne ta et steg til siden eller gå tilbake til røttene våre. Vi valgte å bevege oss framover, sier han til avisen.

Ifølge MTV vil det nye albumet bestå av tre deler. De ulike delene heter «Heroes and Cons», «Charlatans and Saints» og «Horseshoes and Handgrenades».