Cathrine Sordal er filmanmelder i Fædrelandsvennen.

Sommeren er ikke nødvendigvis den beste tiden for film, men det er alltid noen storfilmer som legger premieren til sommermånedene. Heldigvis, for når gradestokken ikke akkurat gløder av deilig sommervarme, er det en god trøst med litt virkelighetsflukt i kinomørket. Og juli og august har godbiter på lur både for store og små.Denne ukaer det premiere på den etterlengtede «Istid: På kollisjonskurs» og gjensyn med den kjente jungelhelten i «The Legend of Tarzan».

22. juli er det klart for nok et etterlengtet gjensyn, «Ghostbusters» . Riktignok med nye, kvinnelige karakterer som tar over som New Yorks spøkelsesjegere.

29. juli er det tid for enda et gjensyn. Matt Damon er tilbake som superspionen Jason Bourne . CIA-agenten har vært på flukt i sju år, men han tvinges frem i lyset igjen og spillet er i gang.

5. auguster det premiere på den mest fargerike superheltfilmen noensinne. I «Suicide Squad» er det farlige superskurker som The Joker, Deadshot, Killer Croc og Harley Quinn som styrer showet. Glede, glede.

12. auguster det klart for den nye versjonen av den ekstremt populære og kritikerroste storfilmen fra 1959, «Ben-Hur» . Filmen vant hele 11 Oscar, så det skal vel litt til å følge opp den suksessen i dag, men storslått blir det garantert.

12. august er det også klart for et annet slags gjensyn, nemlig en god gammeldags haifilm. «The Shallows» handler om en stor og farlig hai som vil ta vakre og tøffe Blake Lively. Det er kanskje ikke den største filmen i sommer, men jeg tror det blir sommerens mest intense.

19. auguster det premiere på «Star Trek Beyond» , som er den tredje i rekken av de nye «Star Trek»-filmene og den trettende totalt. Chris Pine spiller rollen som Captain Kirk, og denne gangen blir mannskapet hans på U.S.S. Enterprise strandet på en planet hvor det venter en ny, farlig fiende.

Vi nærmer oss slutten både på sommeren og på lista. 26. august er det premiere på et par godbiter. «Løvekvinnen» er en episk gripende historie bygget på Erik Fosnes Hansens internasjonale bestselger. Filmen har et stjernelag både foran og bak kamera.

Og sist, men ikke minst, er det premiere på «Oppdrag Dory» , oppfølgeren til den populære animasjonsfilmen «Oppdrag Nemo». Denne gangen prøver Dory å finne familien sin, noe som er vanskelig med dårlig hukommelse, men heldigvis har hun gode venner til å hjelpe seg.