OSLO: — Musikkbransjen på Sørlandethar hatt en rivende utvikling de siste fem årene. Med flere artister som hargjort seg bemerket nasjonalt og internasjonalt. Mest kjent er kanskjeHonningbarna. Det skyldes blant annet den jobben som er gjort av Sørf -som er Kristiansand og Sørlandets kompetansesenter, sa Stavenes under Venstreslandsmøte i helgen.

I fjor høst foreslo det borgerlige flertallet i Kristiansand å kutte driftsstøtten til Sørf med 80.000 kroner på byens budsjett. Forslaget vakte sterke reaksjoner, og musikkmiljøet trommet blant annet sammen til en dugnadskonsert. Stavenes mener Sørf er så viktig at de bør få statsstøtte.

— Sørf skaper blant annetmøtesteder for iverksettere og innovatører innen musikk og opplevelse, dedriver kompetanseutvikling og utvikle infrastruktur. Dette er en organisasjonsom gir nye artister det ekstra puffet mange trenger. Tilsvarende sentre finnesdet flere av over landet, og slik kompetansesentre trenger musikkbransjen overhele landet, sier Stavenes.

Likevel har ett av disse kompetansesentrene fått støtte over statsbudsjettet,mens de andre henter sine inntekter fra kommunal støtte og fra prosjektmidlersom stadig må søkes om. Disse uforutsigbare driftsvilkårene er en akilleshælfor Kristiansand som musikkby, mener Stavenes, som er opptatt av at man må sikreSørf gode driftsvilkår.

— Vi mener det er godVenstre-politikk å støtte organisasjoner som bidrar til utvikling, og gir flereartister mulighet til å skape kulturuttrykk og livnære seg avmusikken.Det er god kulturpolitikk. Det er god kunnskapspolitikk og deter god næringspolitikk, avsluttet han.

Sørf-driften er imidlertid sikret ut året. I februar fikk de 100.000 kroner fra Sparebanken Pluss.

Jan Kenneth Stavenes ønsker at Sørf skal få statlig støtte. Foto: Privat