KRISTIANSAND: — Jeg er helt sikker på at hele beløpet kommer til å utbetales, for evalueringen kan ikke bli annet enn positiv, sier kulturstyreleder Randi Haukom (H).

Partiet hennes har vært splittet i saken om kutt i støtten til turne- og arrangementer som deles ut av Sørf (Kompetansesenter for rytmisk musikk). I budsjettforslaget fra Høyre, KrF, Frp og Pensjonistpartiet som ble lagt fram for tre uker siden, var de årlige 930.000 satsningskronene for rytmisk musikk kuttet med 500.000 kroner. Det ville betydd at turne- og arrangørstøtten til lokale band og arrangører i praksis ville forsvunnet, og musikkmiljøet har protestert kraftig gjennom kampanjen Dugnaden 2011 den siste uka.

Vedtas i morgen

De fire flertallspartiene har i mellomtiden reforhandlet budsjettforslaget sitt. I morgen vedtas budsjettet for 2012 i bystyret, og der blir det trolig flertall for vedtaket Haukom skisserer.

Dermed vil budsjettkameratene" foreslå å holde tilbake fjerdeparten av beløpet inntil ordningen er evaluert i første tertial. Denne evaluringen var en del av det opprinnelige støttevedtaket fra høsten 2008, da pengene som var satt av til rytmisk scene ble omdisponert til satsningsmidler.

Takker for støtten

Sørf-leder Kjetil Nordhus er lettet, men likevel usikker på om han kan stole på at hele beløpet virkelig blir utbetalt neste år.

— Hele denne historien har vært et stort løftebrudd fra politikerne, så jeg er slett ikke sikker på at det går slik. Samtidig skal vi nå ha et haste-styremøte i Sørf for å se på om vi har mulighet til å fortsette til neste år. Driftsmidlene våre er skåret ned til beinet, og vi får ikke engang justert de 450.000 vi får i forhold til inflasjon. Hele denne prosessen har dessuten vært veldig ødeleggende for mulighetene våre for å komme inn på statsbudsjettet, slik vi har kjempet for i fem år, sier Nordhus.

Han understreker samtidig at hele den siste uka har vært en opptur.

— Støtten fra miljøet, Uia, Studentorganisasjonen, næringslivet, og egentlig hele byen, har vært helt fantastisk å oppleve, sier han.

I kveld foregår det siste arrangementet i rekken Dugnad 2011 på Kick Scene. Der opptrer blant andre Honningbarna og Hanne Kolstø.

Les hvorfor Kjetil Nordhus ikke tror på lovnadene i torsdagens papirutgave av Fædrelandsvennen.