— Selvsagt er budet seriøst ment. Hvis ikke hadde vi ikke levert det inn, sier Harald Christian Sagevik. Han er konseptansvarlig for prosjektet som under navnet Nordig Gadgets AS byr en krone for å kjøpe gamle Kristiansand teater. Med seg har han Trøbbelskyter ASog investorer som Terje Ekebakken, L&S Invest AS, GodDriv AS, Glastad Holding AS, Ole Lunde AS og Arjuna AS skal ha meldt sin interesse.

Sceneformål

Sagevik har i høst snakket i Fædrelandsvennen om sine planer for teaterbygget som nå skal selges av Kristiansand kommune. Kulturhuset i Oslo er forbildet, og tanken er å etablere bygget til ulike sceneformål, forsamlingshus og utestedsvirksomhet.

— For å få til dette må vi bygge om for 60 millioner kroner, sier Sagevik. Med i planene er nybygg på begge de tilstøtende eiendommene til teaterbygningen for å optimalisere den til scene og kulturbruk. Bygningene som nå står der er sterkt forfalne.

Klatrehus

I tillegg til Sagevik & co har kommunalt eide Kristiansand næringsselskap (Knas) budt 20 millioner kroner for å ta bygget i bruk som studenthus, mens Menko AS vil gi fem millioner kroner for å lage klatrehus.

— Hvor stor er sjansen da for at kommunen selger det til dere for en krone?

Kommuneøkonomi

— Det får være opp til politikerne å avgjøre hva som gir den beste effekten på sikt, også økonomisk. Virksomheten vil generere arbeidsplasser, og forhåpentligvis vil den gi Kristiansand noe som gjør byen mer attraktiv å bo i. Vår løsning vil ikke belaste kommuneøkonomien. Vi kan ikke gjøre så mye med at kommunen gjennom Knas byr 20 millioner kroner til seg selv for bygget, sier Sagevik.

Til forskjell fra Sagevik planlegger Knas å bygge kontorer og leiligheter på de tilstøtende eiendommene.

— Vi hadde vært i stand til å by langt mer enn en krone dersom vi hadde tatt sikte på det samme, sier Sagevik.

Saken skal behandles av byutviklingsstyret 10. desember.