— Det er riktig at vi ser på teatereiendommen. Vi tenker å bruke noe av det til næring og noe til kultur, men jeg kan ikke si mer enn det foreløpig, sier Tore Gustav Drivenes i selskapet God Driv.

Investoren fra Vennesla driver selskapet som nå bekrefter at de kan være interessert i å kjøpe gamle Kristiansand teater.

Det var 17. august kommunalutvalget vedtok å legge ut teaterbygningen i Kongens gate 2 for salg, sammen med tilstøtende eiendommer i Kongens gate 2A og 2B samt Vestre Strandgate 4. I vedtaket heter det: «Kommunen ønsker at ny bruk av eiendommene skal bidra til å styrke kulturaksen fra Odderøya til Kvadraturen».

Halvert

Nå er salgsprospektet klart fra Kristiansand eiendoms side, og formuleringen fra kommunalutvalget er også tatt med i salgsannonsen som står på trykk i tirsdagens utgave av Fædrelandsvennen. Der heter det også at eiendommene kan selges samlet eller hver for seg.

— Vi er veldig spent på hvilken interesse og hva slags bud dette blir møtt med. Vi har valgt å ikke gå ut med noen prisantydning, sier eiendomssjef Hans Christian Gram.

Før teaterbygget med mosaikkveggen ble fredet av politikerne i vår, var det antatt at verdien på eiendommene kunne ligge rundt 35 millioner kroner. Fredningen førte imidlertid til at den anslåtte salgsverdien stupte til halvparten.

I tillegg til God Driv bekrefter ytterligere to investorer at de kan være interesserte i bygget. Skeie Eiendom ved eiendomsdirektør Per Ivar Moen skriver i en sms:

«Vi vurderer alle eiendommer som skal selges. Vi avventer prospekt i denne sammenheng».

«Ingen kommentar»

I mars skrev Fædrelandsvennen om Lunde Holding Invests mulighetsstudie. Den gikk ut på å bygge om teaterbygningen til blant annet å inneholde nye lokaler for kulturskolen. Investor Ole Lunde sier nå dette om saken:

— Ingen kommentar.

Aktøren som har gjort mest ut av seg i kampen om teateret er altså fremdeles en allianse mellom de oslobaserte selskapene Trøbbelskyter og Arjuna samt flere investorer. I dette prosjektet er de utflyttede kristiansanderne Hans Christian Sagevik og Morten Peter Usterud sentrale.

Kan ikke vinne

Harald Christian Sagevik. Foto: Torgeir Eikeland

Det var 30. oktober Sagevik sto fram i Fædrelandsvennen med planene. Ideen er å skape et kultursenter som ligner Kulturhuset på Youngstorget i Oslo.— Vi kan ikke vinne en budkrig om disse eiendommene mot noen som eventuelt vil bruke dem til boliger. Slik markedet er nå ligger det mer penger i dette enn å bruke det til det vi har tenkt, sier Sagevik.

Han sier også at prosjektet er helt avhengig av å få kjøpt både teateret og de tilstøtende eiendommene.

Politikerne avgjør

— Hvis ikke forsvinner investorene. Uten nybygg på disse eiendommene får vi nemlig ikke optimalisert prosjektet. Vi trenger dem til støttefunksjoner slik som garderober, sminkerom og kontorer. Det blir for kostbart om vi må bygge om teaterbygget til også å omfatte disse funksjonene, sier Sagevik.

Eiendomssjef Hans Christian Gram sier at politikerne til slutt bestemmer hvem som får kjøpe teateret.

— Vi vil ta tilbudene og konseptene med tilbake til politikerne, og håper dette kan behandles i kommunalutvalget i begynnelsen av desember, sier han.