— Når vi lager en forestilling setter vi den opp to år etter hverandre. «Jakten på den magiske diamant» har nå passert over 125.500 solgte billetter sammenlagt, og det er uten tvil publikumsrekord og den mest sette Sabeltann-forestillingen noensinne på en toårsperiode, sier en fornøyd Terje Formoe.

Skuespiller Kyrre Haugen Sydness seiler inn til årets siste forestilling i Kjuttaviga. Foto: Heida Gudmundsdottir

Ifølge Fædrelandsvennens beregninger vil det si et billettsalg på 34.387.000, med utgangspunkt i standardbilletten som koster 274 kroner. Dyreparken kan enda ikke bekrefte beløpet nøyaktig, men at beregningen er en riktig indikasjon.— Tallet er nok i den størrelsesordenen der, ja, sier administrerende direktør i Dyreparken, Per Arnstein Aamot.

Stappfull sommeravslutning

Lørdag ble årets siste forestilling holdt i Dyreparken. Formoe ble møtt til et stappfullt publikum ved amfiet i Kjuttaviga.

— Det blir vanskelig å toppe disse publikumstallene neste år når det er makskapasitet på 2500 tilskuere per kveld. Nå har vi hatt Norges mest sette sommerforestilling 26 år på rad. En fyr i min bransje kan ikke drømme om noe bedre resultater enn dette, sier Sabeltann-gründeren fornøyd mens han betrakter forestillingen fra første rad.

Håvard Bakke (Langemann), Terje Formoe, og Kyrre Haugen Sydness var i godt humør backstage, etter en vellykket avslutning. Foto: Heida Gudmundsdottir

— Dette var en fantastisk avslutning. Disse to årene har jeg hatt verdens beste sommerjobb. Det har vært kjempegøy å være en del av forestillingen, sier Kyrre Haugen Sydness, som spiller Sabeltann.Ifølge Dyreparkens hjemmesider har 1,3 millioner publikummere sett forestillingene siden oppstarten i 1990. ## - Elsker atmosfæren

En av tilskuerne på årets siste forestilling var Malin Kaupang (11). Med lapp på øyet og smilet på plass, storkoste hun seg i Kjuttaviga.

Lene Kaupang tok med seg datteren Malin (11). De storkoste seg begge to under lørdagens forestilling. Foto: Heida Gudmundsdottir

— Jeg synes alt er bra med showet! Men jeg liker spesielt Langemann og Sabeltann. De er de kuleste karakterene i forestillingen, forteller 11-åringen.- Det er gøy for oss voksne også! Jeg elsker atmosfæren i Sabeltann-verdenen, sier moren Lene Kaupang.

Perfeksjonerer Sabeltann

Selv om Formoe har skrevet og finjustert Sabeltann-stykker i 26 år, er det absolutt ikke plankekjøring når han planlegger den neste forestillingen.

"Skalken", spilt av Robert Skjærstad, var den karakteren som høstet mest latter under lørdagens forestilling. Foto: Heida Gudmundsdottir

— Det har faktisk aldri vært vanskeligere å skrive Sabeltann-forestillingene enn nå. Det er så mange karakterer som skrives inn i historien, og som har sin egen lille underhistorie. Jeg strekker meg alltid lengre for hvert år og skal alltid toppe fjoråret. Heldigvis har jeg verdens beste lag ved min side, med 45 håndplukkede talenter i sine fagområder. «Never change a winning team», sier han.

«Den forheksede øya»

Neste sommer vendes fokuset mot den «forheksede øya» igjen.

— Jeg har begynt å skrive på neste års forestilling. Det vil bli en ny oppsetning av «Kaptein Sabeltann og den forheksede øya», som blir en videreutvikling av forestillingen fra 2009. Det hender at jeg ser videoopptak fra tidligere år og tenker «nei og nei, dette må forbedres». Så nå skal denne finpusses, og det blir et av hovedfokusene mine fremover.