KVINESDAL: — Vi er rett og slett snart fullbooket. Vi skal ha 24 band, og over halvparten er klare, sier presseansvarlig Ann Frestad til fvn.no.

Foreløpig vil hun imidlertid bare røpe tre band som er klare for Øyesletta fra 12. til 14. juli: TNT, Jorn og Kamelot. Ingen av disse blir headlinere, men Frestad tror bandene vil trekke godt med rockere til Kvinesdal.

Klassisk hardrock

TNT, som dette året har fått inn britiske Tony Mills på vokal, spilte i april inn en live-DVD i Madrid. De har også fått mye radiotid med en ny versjon av klassikeren 10.000 Lovers in One med Vinny fra Paperboys som gjesteartist.

Norske Jørn Lande, også kjent som Jorn, har hatt stor suksess med tyske Masterplan. Han er nå aktuell med sitt andre album The Duke, et album som beskrives som en oppvisning i klassisk 80-talls hardrock.

Amerikanske Kamelot kommer med nytt album tidlig i 2007, og ifølge Frestad vil konserten på Øyesletta være bandets hovedkonsert i Norge neste år.

— Det er tre veldig store band i sin sjanger, og vi har allerede fått gode tilbakemeldinger på dem, sier hun.

Gikk i null

40 aksjonærer satset 550.000 kroner for å arrangere årets festival. Aksjonærene gikk inn med mellom 40.000 og 10.000 kroner av sine egne sparepenger, i tillegg til at de fikk 50.000 kroner av Kvinesdal kommune. Over 2000 rockere fikk med seg alt fra Turboneger og Udo Dirkschneider til strippere som simulerte oralsex.

Se bildeserie fra årets festival her.

— Vi gikk omtrent i null, sier Frestad.

De mange besøkede ga festivalledelsen blod på tann. Neste år satser de både på å utvikle området og booke flere band for å gjøre festivalen enda større.

Frykter ikke Quart og Hove

— Vi har troen på å forberede oss tidlig med booking, for dermed å kunne jobbe mer med praktiske ting når festivalen nærmer seg. I år ble det litt knapt med tid, sier Frestad, som ikke frykter konkurransen med Quart og Hove.

— Det er veldig mange festivaler i Norge. Men vi er jo en sjangerfestival i forhold til Quart og Hove, som tilbyr alt mulig. Å ha bare rock og metall er det ikke mange festivaler i landet som har med tanke på utescene og camping på samme område. Man må nesten utenlands for å finne den samme festivaltypen, sier hun, og sammenligner festival-atmosfæren i Kvinesdal hovedsaklig med Sweden Rock.