KVINESDAL: — Vi skal ikke fyre opp under det som skjedde i fjor. Det skal ikke være noen harry-faktor. Vi fokuserer hundre prosent på det musikalske, sier festivalsjef Kjell Arne «Kelly» Aamodt til fvn.no.

To innleide strippere kledde seg nakne og simulerte oralsex på scenen under konserten med Carnivora i fjor. Tirsdag ble det klart at The Cumshots er booket til sommerens festival, et band som skapte mye oppstyr da de lot et par gjennomføre samleie på scenen under Quartfestivalen i 2004. Får ikke honorar

Med disse hendelsene friskt i minnet, varsler ledelsen for Kvinesdal Rock Festival at de nå er føre var. Da Kristopher Schau og co. ble booket inn, måtte de skrive under på at eventuelle stunt skal godkjennes av ledelsen. Dette gjelder også samtlige band, unntatt headlinerne.

— Det skal godkjennes av både bookingansvarlig og festivalsjefen. Hvis det blir gjort noen stunt som ikke er godkjent, vil de ikke få utbetalt honorar. Da tenker jeg de fleste backer ut, sier Aamodt.

Han understreker at The Cumshots sa seg enige i avtalen.

— Vi er i dialog med The Cumshots, og de skal satse på det musikalske. Grunnen til at jeg booket dem, er nettopp fordi jeg liker det musikalske bandet står for, sier festivalsjefen.

- Ikke pepper

Carnivora ble i motsetning til The Cumshots aldri politianmeldt for sexstuntet på Øyesletta i fjor. Aamodt mener grunnen er at rockefestivalen i Kvinesdal har 18 års aldersgrense.

Festivalledelsen har heller ikke fått reaksjoner fra verken kommunen eller annonsører.

— Vi har ikke fått noe pepper, selv om noen sikkert har reagert. Vi fikk derimot mye blest. Det gjorde at vi ble mer kjent, både på en positiv og negativ måte, sier han, og opplyser at de nakne stripperne kom overraskende også på ham.

— Jeg kjenner guttene og hadde godkjent stuntet. Stripperne skulle på scenen under tre låter i forskjellige antrekk. Under siste låten skulle de stå i bare trusen. Jeg var like overrasket som alle andre da de kledde av seg helt, sier Aamodt.

Seriøse

Festivalsjefen ønsker ikke å oppleve det samme til sommeren.

— Dette er en musikkfestival. Vi er seriøse, sier han.

Gitarist Ole Petter Andreassen i The Cumshots ville overfor fvn.no tirsdag ikke si noe om festivaldeltakerne kan vente seg et nytt sexsjokk fra metalrockerne.

— Vi planlegger aldri hva vi skal gjøre på scenen. Vi vet ikke hva som kommer til å skje, sa han.

— Jeg tror ikke de planlegger noe bak min rygg. Da har de tråkket i salaten, sier Aamodt.