KVINESDAL: Med Turboneger, Backstreet Girls og Udo Dirkschneider øverst på plakaten, lå alt til rette for en rockehelg uten sidestykke i Kvinesdals historie.

Se bildeserie her.

Førstnevnte åpnet haraballet i strålende solskinn allerede klokken 14 lørdag. Til tross for nærmest morgenkonsert å regne, hadde om lag 1500 publikummere funnet fram til Øyesletta for å høre vokalist Hank von Helvete snerre ut sitt rockebudskap på misjonerende vis.

– Jesus er med dere, ropte han så høyt at det trolig kunne høres helt opp i Sarons Dal.

– En av de bedre

Og med gebrokken kvinesdalsdialekt dro han publikum med seg på en av de bedre Turboneger-konsertene på lenge. I alle fall om vi skal tro gitarist Knut «Euroboy» Schreiner.

– Vi takler de fleste formater. Dette er en av de bedre solskinnshistoriene for Turboneger. Alle som var her kan gå hjem og vite at de har sett en bedre årgang av Turboneger, sa gitaristen til fvn.no etter konserten.

Foran scenen var publikum enige, der de taktfast hoiet «I got erection» og «All my friends are dead».

– Dette er en av de beste Turboneger-konsertene jeg har vært på, til tross for at de begynte å spille tidlig. Jeg har vært på 13 konserter, så det sier litt, jodlet «Dirty Haffy», presidenten i Turbojugend Stavanger Rock City, som kjørte typisk jugendstil med bare kallenavn.

Maraton

Ikledd uniformen dongerijakke og seilerlue troppet ju gends fra Kristiansand, Stavanger, Eiker og Haugalandet opp for å få med seg denimrockens fedre, og ble belønnet med stadige overrekkelser av øl fra scenen.

– Vi begynte vorspielet allerede klokken 10 på festivalcampingen, meddeler gjengen.

For festivalgjengerne ble det en konsert-maraton i solskinnet. Innimellom klassisk heavy metal fra Thunderbolt, de mørkeste stemmevrengninger fra vokalist Geir Berntsen i Tömmermenn, og melodiøs åttitallsrock fra Carnivora, gikk publikum i skytteltrafikk mellom teltene på campingen og utsalgsstedene ved scenen.

Først da legendariske Backstreet Girls entret Øyesletta ble det igjen liv i leiren. Boogierockerne kom heseblesende på scenen etter svikt i geografikunnskapene.

– Vi trodde det var mye kortere fra Oslo. Vi ankom bare tjue minutter før vi måtte på scenen, sa gitarist Petter Baarli etter den timeslange konserten.

– Det var slitsomt. Og med det øset jeg hadde på scenen, flirte han, og dro til med luftgitar for å vise at han var fornøyd med riffenes aften.

Festivalsjefen jublet

Fornøyd var også festivalsjef Kjell Arne Aamodt, som satset sparepengene på å arrangere rockefestivalen. Til sammen 550.000 kroner har han og 38 andre aksjonærer gått inn med, noe som gjorde at han var ekstra lettet over godværet.

– Å være så heldige med været første gang vi arrangerer festivalen er nesten ikke til å tro, sier han.

For å ikke gå med tap måtte festivalen ha om lag 1500 besøkende. Uten å ha regnet opp inntektene, lover festivalsjefen allerede nå nye øredøvende konserter neste år.

– Det kan jeg nesten garantere, sier han.