KRISTIANSAND: Fredag kveld besluttet styret i Scenekunst Sør å ansette Peder Horgen som den første daglige lederen for foreningen.

Han tiltrer stillingen 15. mai, og kommer fra stillingen som forbundsleder for Norske Dansekunstnere (NoDa, skriver Scenekunst Sør i en pressemelding.

Takker ildsjelene

– Først og fremst er jeg veldig glad for at vi endelig nå ser konturene av et regionalt kompetansesenter for scenekunst på Sørlandet. Takken går til den store gruppa ildsjeler som har nedlagt mye frivillig innsats, og til Cultiva og Kristiansand kommune som har anerkjent initiativet, sier Peder Horgen i pressemeldingen.

– Jeg gleder meg til å bidra i oppbyggingen, og tar med meg mye erfaring fra organisasjons- og samfunnsliv, og et stort nettverk i kulturlivet. Vel så nyttig er det at jeg som frilans dansekunstner selv har levd i denne virkeligheten i lang tid, sier han videre.

17 søkere

Scenekunst Sør ble etablert i desember 2015 og har siden da vært drevet på frivillig basis av et arbeidende styre i ledelse av Irene Vesterhus Theisen og nestleder Trond Arntzen.

Peder Horgen kommer fra Tromøya utenfor Arendal og er utdannet fra Statens Balletthøgskole (2000). Etter utdannelsen jobbet han som aspirant i Carte Blanche nasjonale kompani for samtidsdans og påfølgende 10 år som frilans dansekunstner. Han har også erfaring fra en rekke organisasjonsverv.

17 personer søkte på stillingen, men valget falt på Horgen på grunn av hans bakgrunn som skapende kunstner og store nettverk.