«Buffy the vampire slayer» fant veien til det hvite lerretet i 1992, og da som en slags skrekk-komedie. Kristy Swanson spilte heltinnen i filmen, men tv-serien med samme navn ble en betydelig mer populær affære mye takket være Sarah Michelle Gellars innsats.

Serie

Serien holdt det gående i sju sesonger etter starten i 1997, men nå ser det ut til at det kan bli blåst nytt liv i merkevaren. Mannen som regisserte den originale filmen og produserte tv-serien, Fran Rubel Kuzui, eier ifølge Hollywood Reporter rettighetene til navnet og hun ser ikke bort i fra at det kan komme om nye produkter i framtiden.

– Alt har sin tid. Hver film får sitt eget liv på et tidspunkt, og det ser ut til at det rette øyeblikket er nå, sier hun om mulighetene for en ny film.

Hun ble kontaktet om en ny film av Roy Lee and Doug Davison i Vertigo Entertainment og var positiv til ideen.

Twilight

Interessen for alt som har med vampyrer å gjøre har tatt seg kraftig opp, blant annet etter suksessen til Stephenie Meyers bokserien om Isabella "Bella" Swan og vampyrkjæresten Edward Cullen. Filmatiseringen av «Twilight» ble også svært populær, og i november er det duket for oppfølgeren «New moon». Alan Balls tv-serie «True blood» har også gitt fans av vampyrsjangeren blod på tann.

Film

Snart vil det altså vise seg om Buffy kan ta opp kampen med Edward. Den nye filmen vil imidlertid ha lite til felles med tv-serien, og det betyr blant annet at fans av Sarah Michelle Gellar vil bli skuffet. Ifølge Hollywood Reporter er nemlig de kjente karakterene Angel, Willow, Xander og Spike sannsynligvis ikke med i filmen.