Robert Pattinson ble superstjerne etter innsatsen som Edward Cullen i vampyrfilmen «Twilight». Filmen er basert på Stephenie Meyers' bokserie der forholdet mellom Isabella "Bella" Swan og vampyrkjæresten Edward følges.

Stjerne

Filmen har gitt Pattinson en høy stjerne blant verdens tenåringsjenter, og under et veldedighetsarrangement i forbindelse med den internasjonale filmfestivalen i Cannes fikk filmstjernen vite hva kyssene hans er verdt. Ifølge Entertainment Tonight var det American Foundation for AIDS Research som fikk glede av pengene som ble samlet inn på en auksjon under arrangementet. En noe flau Pattinson opplevde at budkrigen om et kyss endte med to vinnerbud på 20000 pund.

Flau

To ukjente vinnere betalte altså over 126.000 kroner for et vampyrkyss. Selv om filmstjernen var ganske flau under budrunden gjorde han sitt til å heve temperaturen på budkrigen med følgende kommentar:

– Dersom det går bra kan det kanskje lede til noe mer, spøkte den 23 år gamle briten.

Robert Pattinson og hans medspiller i «Twilight», Kristen Stewart, er for øvrig nominert til prisen «Beste filmkyss» under MTV Movie Awards i slutten av måneden.

Den andre filmen i serien, «New moon», eller «Under en ny måne» som den heter på norsk, har premiere i november.

Her er en video fra auksjonen: