«Twilight» hadde ordinær norsk premiere i januar i år, men fansen i flere byer maste så mye at det ble satt opp førpremiere måneden før i 30 norske byer. I november er det duket for oppfølgeren «New moon», eller «Under en ny måne» som den heter på norsk. Stephenie Meyers bokserien om Isabella "Bella" Swan og vampyrkjæresten Edward Cullen har blitt en gigantisk suksess, og det er allerede bestemt at det blir film av den tredje boken, «Eclipse».

Vampyr

Bokserien følger Bellas flytting fra sol og varme til den lille og grå byen Forks. Der forventer hun et kjedelig og ordinært liv. Helt til hun møter Edvard og familien hans. Kristen Stewart og Robert Pattinson spilte hovedrollene i «Twilight», og under filmfestivalen i Cannes denne uken avslørte sistnevnte overfor Hollywood Reporter at det også blir film av den fjerde og siste boken, «Breaking Dawn».

Robert

Pattinsons rolle i den andre filmen trengte i utgangspunktet ikke blitt så stor, ettersom hans karakter har en mindre dominerende rolle i «New moon» enn i den første boken og filmen.

– Jeg håper det ikke blir kjedelig på skjermen, sier han til filmmagasinet.

I samme intervju avslørte han også at han har forpliktet seg til å spille samme rolle i den fjerde filmen, men at han er usikker på når produksjonen av den vil starte.

Denne uken ble det også kjent at Robert Pattinson og Kristen Stewart skal presentere et splitter nytt klipp fra den kommende «New Moon» under MTV Movie Awards 31. mai.