Talentstjernen Susan Boyle (48) ble i helgen innlagt på en klinikk i London etter at hun kollapset da hun bare ble nummer to i «Britain’s Got Talent».

Boyles bror Gerry mente allerede mandag at Boyle var blitt atskillig bedre, ifølge Daily Telegraph.

Det samme gjorde dommer Amanda Holden, som overfor CNN spådde at Boyle raskt ville være ute av klinikken.

— Mislykket behandling

Men sykdommen kan være mer alvorlig enn de nærmeste tror. En av legene på klinikken, Chris Thompson, gikk i dag ut i mediene for å understreke at Boyle slett ikke er på noe spa eller hvilehjem:

— Dette er et psykiatrisk sykehus. Jeg kan ikke snakke spesifikt om Susan Boyle, men om noen blir innlagt på psykiatrisk sykehus bare for noen få dager, så er behandlingen etter mitt syn mislykket. Da har man enten ikke behøvd å bli innlagt, eller så er ikke jobben gjort ordentlig, sier Thompson ifølge Daily Telegraph.

Om Boyle må bli på sykehus i flere uker, spøker det for de umiddelbare planene for den ferske sangstjernen. Ifølge kontrakten med «Britain’s Got Talent» er hun forpliktet til å delta på en promoturné om kort tid, selv om hun ikke vant konkurransen.

Må svikte Obama?

Det er også fare for at Boyle må takke nei til invitasjonen fra president Barack Obama om å opptre i Det hvite hus på USAs nasjonaldag 4. Juli. Det blir i så fall andre gang Boyle må svikte Obama ettersom hun var for opptatt da presidenten inviterte henne på middag i forrige måned.

Men Boyles andre bror John er optimist:

— Det har vært et hardkjør de siste ukene, og det har tatt på. Men nå ser hun frem mot 4. juli, sier broren til Daily Telegraph.

Foto: AP