Den skotske sensasjonen Susan Boyles (48) opptreden har gått sin seiersgang over hele verden siden hun åpenbarte sangtalentet sitt på «Britain's Got Talent» i april. Hun ble vårens nettsensasjon på YouTube med sin versjon av «I Dreamed a Dream» fra «Les Miserables». De mange versjonene av hennes opptreden er nå oppe i flere enn 60 millioner visninger.

Boyle har skaffet seg utallige fans både blant folket og i kjendisverdenen. Skuespillerparet Demi Moore og Ashton Kutcher annonserte etter at Boyle gikk videre fra semifinalen at de ville overvære finalen på lørdag.

Stiller ikke?

Men nå er sangtalentet selv usikker på om hun vil komme. Pressen har slått leir rundt hjemmet hennes i Skottland, og det er ikke bare pene karakteristikker som blir skrevet om henne.

– Hun pakket sakene sine fordi hun ikke klarte å se vitsen med å fortsette hvis det skulle bli på denne måten, sier Piers Morgan til ITV News.

Talentdommer Morgan sier han også er opprørt over alt det negative som har blitt skrevet om Boyle, og at han har rådet henne til å ikke lese noen aviser eller se på tv før finalen, slik at hun kan konsentrere seg om opptredenen sin.

– Susan har store vanskeligheter med å takle situasjonen og forholde seg rolig. Hun har grått så mange ganger de siste dagene etter å ha lest stygge ting om seg selv, sier Morgan.

Vettskremt kanin

– Jeg har selv måttet tåle å bli kalt både det ene og det andre, men jeg har lang erfaring i bransjen. Susan er som en vettskremt kanin i rampelyset, sier dommeren videre.

Morgan mener det er i ferd med å gå opp for Susan Boyle at livet hennes aldri vil bli det samme igjen. Han sier til ITV News at han synes synd på henne.

– Jeg har prøv å forklare henne at de aller, aller fleste der ute fortsatt har masse kjærlighet til henne, og at de virkelig ønsker at hun skal vinne.

Hemmelig

Ifølge den britiske avisen The Sun skal også tv-produsentene være bekymret for Boyle som skal være fraktet til et hemmelig sted for å skjermes mot pressen.

Susan Boyles talsperson skal også ha forklart til britiske medier at hun «føler seg presset over kanten».

– Det siste arrangørene ønsker, er et sammenbrudd på riksdekkende tv. De er av den oppfatningen at hvis hun ikke er sterk nok psykisk, så vil de ikke la henne opptre i finalen, sier en anonym tv-kilde til avisen.

Finalen i «Britain's Got Talent» sendes på ITV i lørdag kveld.

Her kan du se Susan Boyles opptreden som tok verden med storm: