Toffen Gunnufsen. Foto: Eva Myklebust
I år blir det klubb i Grimstad-tunnelen, som ligger på den vestlige innkjøringen til Grimstad. Foto: Arkivfoto
I fjor var det 5000 besøkende den ene dagen, og 6000 den andre. I år ventes det like mange. Bildet er fra da Hozier spilte på Skral i 2015. Foto: Sondre Steen Holvik
I 2015 var det strålende festivalvær på Skral. Tirsdag er det meldt opphold og delvis overskyet, men på onsdag truer værmeldingen både med regnbyger og torden. Foto: Sondre Steen Holvik

GRIMSTAD:- Det er veldig spennende. Vi har sett en dobling av salget den siste uka, forteller Toffen Gunnufsen, som er daglig leder og bookingsjef for Skral festival i Grimstad.

I fjor gjorde festivalen comeback med Gunnufsen i førersetet, og hadde navn som D'Angelo og Røyksopp på toppen av plakaten.5.000 besøkte festivalen den ene dagen, og 6000 den andre.Gunnufsen håper på minst like mange i år.

Toffen Gunnufsen. Foto: Eva Myklebust

— Vi har solgt flest billetter til tirsdag. Det er nok den dagen som er bredest i uttrykket og som har mest appell. Da spiller blant andre Of Monsters and Men, Astrid S, Veronica Maggio og Ane Brun.

Kapasitet på 6.500

Skral går av stabelen 12. og 13. juli. Tirsdag avslutter Of Monsters and Men kvelden på Groos, og på onsdag er Mark Ronson, mannen bak «Uptown Funk», hyret inn som dj for å lage avslutningsfest.

Skral har en kapasitet på 6.500 solgte billetter per dag inne på Groos, men har plass til rundt 8.000 inne på området, medregnet gjester og frivillige blant annet. Hovedvekten av de besøkende er fra Grimstad, Kristiansand og Oslo. I år har Skral rettet seg spesielt mot studentmiljøene, både i Trondheim, Stavanger og Bergen.

I fjor var det 5000 besøkende den ene dagen, og 6000 den andre. I år ventes det like mange. Bildet er fra da Hozier spilte på Skral i 2015. Foto: Sondre Steen Holvik

— Vi har en snittalder på 28, og det er flest jenter som kommer, forteller Toffen Gunnufsen.

Selv om sola skinte over Groos i 2015, oppstod det lange køer, både for å få billetter og for å få mat. Det er det nå tatt grep om.

— Vi har gjort det hele med smidig og servicevennlig. Akkrediteringen er flyttet nærmere, og vi har byttet ut bongsystemet med Cashless-kort. Vi har også fått flere matleverandører, og spredd bodene mer, opplyser festivalsjefen.

Sjektescene

Klubbprogrammet gikk heller ikke som ventet for Skral, og endte med tap. Derfor er antall klubber nedjustert fra fire til to.

I år blir det klubb i Grimstad-tunnelen, som ligger på den vestlige innkjøringen til Grimstad. Foto: Arkivfoto

Nå blir det klubb på Galleri, med plass til 500 mennesker, og i Grimstad-tunnelen, med plass til 1200.— Vi må kompensere litt for å ha strammet inn på klubbprogrammet. Derfor har vi fått en ny scene på Groos i en gammel sjekte, hvor det blir spilt Kygo-ish musikk, forteller Gunnufsen.

- Den nye Bjørk

Når han blir spurt om han kan trekke fram to høydepunkter hver dag, ramser han, kanskje ikke helt uventet, opp halve programmet.

— Men hvis jeg må velge to hver dag, vil jeg si at folk må få med seg Of Monsters and Men og Veronica Maggio på onsdag, og Mark Ronson og FKA Twigs på onsdag. FKA Twigs er kanskje mer for de som er veldig musikkinteresserte. Hun har ikke slått sånn gjennom i Norge ennå. Hun er den nye Bjørk. Livemessig er hun veldig bra.

Og værmeldingen? Det er meldt rundt 18 grader og delvis overskyet på tirsdag. Onsdag ser det bokstavlig talt ut mørkere ut. Det er meldt regnbyger på ettermiddagen og kvelden, og lokale muligheter for torden.