— Det er veldig gøy. Vi har vist i København hver sesong, men nå har det endelig kommet en seriøs plass å vise fram design i Norge. Det vil vi være med på å støtte, sier Veronica Brøvig Vallenes fra Kristiansand til Fædrelandsvennen.

Tirsdag startet Oslo Runway, hvor Vallenes er en av designerne som vistesine kolleksjoner. Her møtes designere, innkjøpere og presse for å se på det nye innen norsk design. Visningene går over to dager på Operaen i Oslo.

- Seriøse arrangører

I tillegg til Veronica B. Vallenes skal blant andre Moods of Norway, JohnnyLove, Christina Ledang og Holzweiler vise sine nye kolleksjoner.

Vallenes var med på en prerunway til Oslo Runway i fjor.

— Da så vi hvor dyktige og seriøse arrangørene var, og vi ville absolutt være med på dette igjen.

Da Vallenes skulle vise fram sin kolleksjon for vinteren 2016 tirsdag ettermiddag, sponset Aker brygge henne med 100.000 kroner.

— Det er helt fantastisk, sier Vallenes i et ledig øyeblikk fra forberedelsene til showet.

Hun viste fram 50 plagg, og beskriver kolleksjonen som laidback, klassisk og elegant. Fargene går i svart, mørkeblått, grått, konjakk, og et leopardprint.

Flere priser

Merket Veronica B. Vallenes ble etablert i 2010, og har siden vunnet seks store, skandinaviske designpriser. Vallenes har vist fram klærne sine på messer i New York, Paris, Milano, København og London.

Veronica Brøvig Vallens sier hun legger vekt på at klærne hun designer skal være tidløse:

— Jeg vil at plaggene skal være klassiske og elegante. Jeg ønsker at de som kjøper plaggene mine skal bli glad i dem, og ta vare på dem, slik at de kan bruke dem i flere år, sier hun.