Foto: Jon Anders Skau

— Det føles uvirkelig å vinne. Denne prisen er en stor anerkjennelse for meg. Jeg har jobba utrolig hardt, og at en så profesjonell jury har valgt meg, gjør meg både ydmyk og stolt, sier Vallenes til Dagbladet. Sponset show

Allerede forrige tirsdag fikk designeren den gledelige nyheten.

— Jeg fikk beskjed om at jeg måtte holde det hemmelig helt til i dag, noe som har vært helt utrolig vanskelig, sier Vallenes, som i tillegg til tittelen som årets nye designtalent, vinner et sponset moteshow til en verdi av 150.000 danske kroner under Copenhagen Fashion Week februar neste år. Bak designkonkurransen står kosmetikkmerket Max Factor.

Kjendis- yndling

Kristiansandskvinnen debuterte under Oslo Fashion Week i februar og har allerede blitt et av de hotteste navnene i Skandinavisk motebransje. Ved en rekke anledninger har norske kjendiser vært å se i Vallenes' design, deriblant Mariann Thomassen, Guri Solberg, Pia Tjelta, Vibeke Klemetsen og Charlotte Thorstvedt.

Stort press

Vallenes bor for øyeblikket i København, hvor hun har vært siden hun gikk ut fra Kunsthøgskolen i Oslo for fem år siden. I et tidligere intervju med Fædrelandsvennen, sier Vallenes at det er krevende å leve under et så stort press, tiltross for at responsen har vært utelukkende positiv.

– Den verste tanken man kan få når man er i en skapelsesprosess er at ingen vil like det du lager. Jeg får sånne tanker i perioder, men da gjelder det bare å få dem raskest mulig ut av systemet. Jeg vet at jeg har mye press på meg, det jeg lager skal gjerne være enda bedre enn det forrige jeg leverte, sier hun.

Om kort tid skal klærne hennes lanseres i Kristiansand. Da er det over 20 butikker i hele Norden som fører merket ”Veronica B. Vallenes”.