KRISTIANSAND: 12. juli kommer Melissa Horn til Kristiansand for å spille på Café Generalen i Ravnedalen. Det synes bookingsjef Jan Kenneth Transeth er stas:

– Jeg tror at selv fjellet kommer til å holde pusten, sier han.

– Stor i sin nærhet

– Hvorfor har du booket henne til Generalen, og ikke til Ravnedalen Live som har en større kapasitet?

– Det handler både om at musikken er så pass fintfølende og stor i sin nærhet, og at når man får anledning til å sette en så pass profilert artist på en liten scene, så er man ikke i tvil. Det blir en veldig fin start på sommeren.

Sist Melissa spilte i Kristiansand var i februar 2016 på Kilden. I forkant av konserten traff hun Fædrelandsvennen til et intervju om sin femte plate og kjærligheten til musikken:

– Jeg har holdt på med dette siden jeg var ung, jeg fikk platekontrakt da jeg var 17. Det har påvirket meg i stor grad, det har gjort meg til den jeg er i dag. Det er en heftig opplevelse å stå foran mange mennesker og spille sine låter, og dele sterke øyeblikk med folk som man ellers kanskje aldri ville truffet, sa Horn.

Hun mener det er en type fellesskap som alle mennesker ønsker seg.

– Noen har det med kolleger, jeg får det med publikum. Det er viktig å føle seg hjemme et sted, føle seg trygg og ha det bra med seg selv – og mye av den lykken kommer gjennom musikken for meg. Jeg håper jeg overlever om det skulle ta slutt i morgen, og at jeg kan finne andre ting som gir meg det samme. Men det vil jeg ikke tenke på nå.

Melissa Horn fikk sin første gitar som 15-åring, og slapp debutalbumet i 2008. Siden har hun blitt en av Sony Sveriges mest populære artister på Spotify.

Kari Bremnes og Highasakite

Fra før av er Anne Grete Preus sluppet til sommerprogrammet på Generalen. Fram til mai vil slippene komme på rekke og rad. Tradisjonelt har flere artister vært gjengangere på disse konsertene.

– Det blir noen gjengangere i år også, men ikke like mange som tidligere, avslører Transeth.

Til sommeren vil også en ny runde av Ravnedalen Live gå av stabelen med blant andre Kari Bremnes og CC Cowboys på plakaten 22 juli. 10. juni arrangeres nye Cirkus Ravnedalen rettet mot et yngre publikum. Her kommer Highasakite, Sondre Justad, Dagny Xavier Rudd, Rossmann og Hjerteslag.

Les også: