4000 tilskuere tok turen til Ravnedalen Live i juli. Foto: Kristian Hole
Highasakite er første artistslipp fra Circus Ravnedalen. Bildet er fra gruppas konsert på Kilden i fjor. Foto: Martin Litwicki

For en uke siden opprettet Ravnedalen Live en mystisk Facebook-side med tittelen Circus Ravnedalen. På siden var det kun et bilde av et sirkustelt, og i beskrivelsen et dikt av Olav H. Hauge.

— Vi ville pirre interessen hos folk. Flere har lurt på hva dette egentlig er, forteller arrangør Jan Kenneth Transeth til Fædrelandsvennen.

Nå kan han avsløre at sirkuset dreier seg om en todagers-sommerfest i Ravnedalen 9. og 10. juni.

— Ravnedalen Live henvender seg til et publikum på 30 pluss, mens Circus Ravnedalen vil ha en målgruppe på 18 pluss. Det blir altså to forskjellige konsepter med hver sin målgruppe, sier Transeth.

Highasakite

Highasakite er første artistslipp fra Circus Ravnedalen. Bildet er fra gruppas konsert på Kilden i fjor. Foto: Martin Litwicki

Og en yngre målgruppe gjenspeiles i den første «sirkusattraksjonen». Publikumsmagneten Highasakite er den første, bekreftede bookingen til lørdagsprogrammet 10. juni.— Etter å ha nylig opplevd en utrolig bra konsert for 700 publikummere på Kick, som ifølge Ticketmaster ble utsolgt på en og en halv time, er vi sikre på gruppa vil levere en fantastisk konsert i dalen. Jeg har hatt lyst til å booke Highasakite til Ravnedalen i to år, men logistikken har ikke gått opp før nå.

Fredagsprogrammet er fortsatt under planlegging. Men Transeth sier at han gjerne vil gjenta utekino-opplevelsen fra i sommer, som var et samarbeid med Kristiansand kino, Cinemateket og duoen Filmquiz, som består av Kenneth Flaa og Jan Fjeldal.

— Det kom over 2000 tilskuere på utendørs-kinovisningen under Ravnedalen Live i sommer, så det er godt mulig vi gjentar dette under Circus Ravnedalen. Det vil i så fall bli en premierefilm som er tilpasset for målgruppen på 18 pluss.

Flere artister

Utover høsten vil Transeth slippe flere artister. Foreløpig er det planlagt å ha seks artister på programmet, fordelt utover to scener.

— Circus Ravnedalen er fortsatt et «work in progress»-prosjekt. Vi jobber med å få til å bruke hele dalen denne gangen. Planen er å ha tre artister på hovedscenen, og tre på Café Generalen, forteller han.

Etter at lørdagsprogrammet er ferdig i dalen, skal festen fortsette i sentrum, der det jobbes med å utvikle et klubbkonsept.

Håper på 4000 tilskuere

4000 tilskuere tok turen til Ravnedalen Live i juli. Foto: Kristian Hole

På Ravnedalen Live i juli var det 4000 tilskuere som tok turen. Transeth håper at det kommer like mange til Circus Ravnedalen.— Vi slår på stortromma denne gangen også og vi håper selvfølgelig på at det blir fullt, sier han.

Og etter at sirkuset takker for seg i midten av juni, er det altså klart for Ravnedalen Live 2017 mot slutten av juli. Programmet vil bli annonsert i løpet av november og desember.