— I den prosessen vi er i nå, må vi snu hver eneste krone. Jeg har aldri vært i tvil om at Aquarama er det beste stedet å spille, men jeg er også overbevist om at vi skulle kunne laget et bra arrangement i Gimlehallen. Vi gjorde øvelsen og vurderte å flytte dit, sier Vipers daglige leder, Terje Marcussen.

Likevel kom klubben til slutt fram til at de ville signere en ny treårsavtale med Aquarama.

- Falitterklæring

— Det ville vært veldig synd om Vipers flyttet når Aquarama er bygd, og har fått rykte på seg for å være Norges beste håndballhall. Det ville vært en falitterklæring hvis Vipers skulle spilt i Gimlehallen i stedet, mener Unni Mesel, daglig leder i Aquarama.

— Så nå har Vipers fått en billigere avtale med dere?

— Kanskje en mer fordelaktig avtale. Siden Vipers er så flinke til å skape stemning og trekke publikum, har vi laget en særavtale med dem i forhold til rigging av tribuner samt andre driftskostnader. I stedet for at de må betale for en del tjenester, har de som eneste aktør fått anledning til å gjøre mest mulig på dugnad, sier Mesel.

- Fasilitetene avgjorde

Marcussen forteller at de ennå ikke vet hvor mange penger de vil spare.

— Men det vil uansett bidra til at vi kan betale mer tilbake på lånet vårt med kommunen, sier Marcussen.

— Hvorfor valgte dere Aquarama når dere kunne spart mange penger i Gimlehallen?

— På grunn av fasilitetene. Aquarama er en av Norges beste haller, og jeg vil også tro at den er en viktig årsak til at spillerne kåret Vipers til den beste arrangøren sist sesong, sier Marcussen.

Tjente penger på pub

Han legger ikke skjul på at klubbens økonomiske situasjon fortsatt er utfordrende. Per nyttår hadde klubben 1,5 millioner i negativ egenkapital, og de er fortsatt under overvåkning fra Norges Håndballforbund. I så måte kom overskuddet på rundt 200.000 kroner fra puben de drev i Havnekvartalet under Tall Ships Races, godt med.

Marta Tomac er på papiret den største profilen Vipers har hentet foran denne sesongen. Foto: HERMAN FOLVIK

— Men hvordan får dere rå til å hente toppspillere som Marta Tomac og Ulrika Olsson i den økonomiske situasjonen dere befinner dere i?- Vi er heldige som har private støttespillere som bidrar til å hente spillere. Ettersom vi er under overvåkning, er det et krav fra Håndballforbundet at vi sørger for ekstern finansiering, forklarer Marcussen.

- Må skape engasjement

For Vipers er det ingen alternativ å senke ambisjonene for å spare penger. Klubben er urokkelige i sin målsetting om å utfordre Larvik, og å ta steget opp i europatoppen.

— Når produktet blir dårligere, forsvinner interessen. For oss handler det om å skape engasjement og entusiasme, sier Marcussen.

— Frykter du at dårlig økonomi kan velte hele satsingen deres mot europatoppen?

— Nei, fordi jeg føler vi har lagt et løp som vi har kontroll på. Visst har vi utfordringer, men hvis ikke vi hadde hatt tro på det vi holder på med, kunne vi like gjerne pakket sammen, sier Terje Marcussen.

Krever positiv egenkapital i 2018

Norges Håndballforbund (NHF) krever at eliteserieklubbene kan vise til positiv egenkapital i 2018. Ved nyttår viste Vipers regnskap ca. 1,5 millioner i minus.

— Slik reglementet er i øyeblikket, må eliteserieklubbene vise til positiv egenkapital i regnskapet for 2018. Hvis ikke mister de lisensen, sier Erik Langerud, generalsekretær i NHF.

— Hvordan reagerer dere på at Vipers henter inn nye storspillere når klubben er under overvåkning og har halvannen million i negativ egenkapital?

— Det er vanskelig for meg på stående fot å svare spesifikt om Vipers, men på generelt grunnlag kan jeg si at så lenge de driver økonomisk forsvarlig i henhold til retningslinjene, er det de selv som styrer den økonomiske driften. Vi legger oss ikke opp i det, sier Langerud.