Kuttene er en del av en omstruktureringsplan som vil koste det ulykkesrammede selskapet 6 milliarder ringgit, tilsvarende 11,8 milliarder kroner. Det opplyser den største eieren i flyselskapet, det nasjonale pengefondet Khazanah Nasional, fredag.

Ifølge Khazanah kommer Malaysia Airlines til å si opp mellom 6.000 og 14.000 ansatte i et forsøk på å stanse de økonomiske tapene flyselskapet sliter med etter de to tragiske ulykkene som har rammet selskapet i år.

I mars forsvant et fly på vei fra Kuala Lumpur til Beijing. I juli ble et fly på vei fra Amsterdam til Kuala Lumpur skutt ned øst i Ukraina.

Bakgrunn:

Fondet opplyser videre at flyselskapet også vil bli tatt av Kuala Lumpur-børsen i slutten av 2014. Malaysia Airlines administrerende direktør Ahmad Jauhari Yahau vil imidlertid fortsette i stillingen fram til neste sommer.

Khazanah Nasional understreker at målet er å få selskapet til å bli lønnsomt igjen innen tre år etter at det er tatt av børs, og at det skal kunne gå på børs igjen innen tre til fem år.