Tore Pedersen syntes selv det var tidlig å flytte fra Fredrikstad til Oslo som 18-åring. Om et par dager starter 16 år gamle Martin Ødegaards Real Madrid-eventyr for alvor.

— Første trening er torsdag, bekrefter Pedersen overfor NTB.

— Han reiser nedover onsdag kveld sammen med pappa Hans Erik. Selv skal jeg nedover i løpet av uken, fortsetter Ødegaards agent.

Martin Ødegaard (16) ble takket av i Drammen med en 20 minutter lang pressekonferanse. Nå venter spill for Castilla (Real Madrids B-lag) og treninger med Real Madrids førstelag.

— Det er surrealistisk med en klubb som Real Madrid. Du får det ikke større. Det er utrolig morsomt for Martin, Strømsgodset, norsk fotball og alle involverte, sier Pedersen.

Se pressekonferansen til Martin Ødegaard fra Drammen mandag i videovinduet øverst!

Diskusjonspartner

Han gikk selv til Lillestrøm, flaggskipet i norsk fotball på 1980-tallet, som 18-åring. Den tidligere landslagsspilleren mener det er klokt at pappa Hans Erik Ødegaard blir med når norsk fotballs supertalent gjør utenlandsproff av seg.

ØDEGAARDS AGENT: Tore Pedersen bildet er fornøyd med overgangen til Real Madrid. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

— Det er veldig viktig. Det er viktig å ha trygghet rundt seg. Jeg husker selv at jeg gikk til Lillestrøm da jeg var 18, og jeg syntes det var tidlig å flytte fra Fredrikstad til Oslo, sier Pedersen til NTB.Strømsgodsets sportssjef, Jostein Flo, vektlegger også at selv om en ny hverdag venter Martin Ødegaard, vil det være trygt med pappaen i Castillas trenerapparat.

— Jeg tror det er viktig for en 16-åring som skal ut, at faren er rundt deg. Det er viktig å trygge omgivelser. Dette er toppidrett, og konkurransen er knallhard. Du trenger også å koble litt ut fra fotballen. Å ha med en far som diskusjonspartner med en eneste gang er veldig viktig. Det er en trygghetsfaktor som du ikke skal undervurdere, påpeker Flo overfor NTB.

Tillit og respekt

Hele Presse-Norge hadde møtt opp på Marienlyst stadion da Ødegaard tok farvel med norsk klubbfotball.

— Jeg er sikker på at han har en stor karriere foran seg. Martin har fått mer oppmerksomhet på ett år enn jeg fikk i hele min karriere. Martin har taklet det på en fantastisk måte. Dere ser en fornuftig og ordentlig gutt på podiet, og det er akkurat sånn han også er når dere ikke er til stede, sier agenten.

Martin Ødegaard, i følge med bl.a. sin far Hans Erik Ødegaard (t.h.), ankommer Hospital La Moraleja til medisinsk test før han blir presentert som ny spiller i Real Madrid torsdag. Foto: NTB scanpix

— Vil det bli helt umulig å få tilgang til Martin Ødegaard utenom ligapausene? - Det tror jeg ikke, men det må nok rettes en henvendelse til Madrid. Så blir det vel oftest i forbindelse med klubbkamper. Det er spesielt når du kommer til et stort lag, men der blir han tatt godt vare på og skjermet, sier Pedersen.

- Hvordan har du opplevd å jobbe med denne overgangen?

— Det har vært mange klubber som har ringt om Martin. Jeg har hatt kontakt med Hans Erik over tid. Jeg tror og håper jeg har vunnet familiens tillit og respekt. Jeg fikk være involvert i denne overgangen, sier agenten stolt.

(©NTB)