Martin Ødegaard (t.h) ankommer Hospital La Moraleja til medisinsk test før han blir presentert som ny spiller i Real Madrid torsdag. Foto: NTB scanpix
Martin Ødegaard, i følge med bl.a. sin far Hans Erik Ødegaard (t.h.), ankommer Hospital La Moraleja til medisinsk test før han blir presentert som ny spiller i Real Madrid torsdag. Foto: NTB scanpix
Martin Ødegaard i ferd med å bli presentert som Real Madrid-spiller. Foto: NTB scanpix
Martin Ødegaard ble presentert som Real spiller torsdag. Emilio Butragueño fra Real Madrid sammen med ham. Foto: NTB scanpix
Martin Ødegaard ble presentert som Real Madrid-spiller. Klubblegende Emilio Butragueño sto ved 16-åringens side. Foto: NTB scanpix
Martin Ødegaard ankommer pressekonferansen der han ble presentert som Real Madrid-spiller torsdag. Bak følger klubbdirektør Emilio Butragueño. Foto: NTB scanpix
Martin Ødegaard ble presentert som Real spiller torsdag. Emilio Butragueño fra Real Madrid sammen med ham. Foto: NTB scanpix
Her er stolte foreldre Lene og Hans Erik Ødegaard. Foto: NTB scanpix
Martin Ødegaard ble presentert som Real spiller torsdag. Tore Pederen har forhandlet fram en god kontrakt Foto: NTB scanpix

MADRID (Aftenposten): Godt over en time forsinket kom Martin Ødegaard (16) traskende inn på presserommet ved treningsanlegget Valdebebas i Madrid.

Fredrik Saltbones og Ragnhild Ås Harbo er på plass i Madrid for Aftenposten.

Iført olabukse og en enkel blå genser kunne han endelig – for første gang på flere måneder – snakke åpent om valget av Real Madrid.– Det er en drøm som går i oppfyllelse, enkelt og greit. Det er uvirkelig, og utrolig stort å komme til verdens største klubb. Det er en ære, sa en blid Ødegaard til Aftenposten.

  • Se bildeserie fra Ødegaards Real Madrid-presentasjon øverst i saken!

— Det beste stedet for min utvikling

16-åringen har stort sett svart «ingen kommentar» eller «nei, det har jeg ikke noe fokus», men fra podiet tok Ødegaard seg god tid til å svare på spørsmålene til noen av de rundt 100 journalistene som hadde møtt opp.

– Grunnen til at jeg signerte for denne klubben, er at jeg mener dette er det beste stedet å være for å utvikle meg videre. De har gitt meg de beste mulighetene, både sportslig og utenomsportslig, sa Real Madrid-spilleren.

— Jeg skal trene litt med førstelaget og litt med andrelaget. Dersom Carlo Ancelotti (Real Madrids manager, journ.anm) ønsker å bruke meg, vil jeg selvfølgelig det. Jeg gleder meg utrolig mye til å komme i gang her, sa Ødegaard før fotografene strimlet seg rundt ham og kjempet om å ta det beste bildet da stjerneskuddet poserte med Real Madrid-drakten – som for øvrig ikke hadde noe nummer på ryggen.

Se videoreportasje fra Ødegaard-presentasjonen:

— Helt nytt liv

Det er dette livet Ødegaard nå må bli vant til. Livet som Real Madrid-spiller. Rampelyset og forventningspresset. Journalist i Marca Radio Antón Meana sier Ødegaards hverdag blir snudd totalt på hodet.

– Han kommer til å spise på de beste restaurantene, bo i et av de beste strøkene i byen, være sammen med Cristiano Ronaldo og Gareth Bale nesten hver dag. Det blir et helt nytt liv. Han vil bli så kjent at han ikke kommer til å kunne gå i fred på butikken, sier Meana.

Alberto Pinero, som bor i Madrid og skriver for Goal.com, er enig.

– Denne pressekonferansen ble sett av mange hundretusen, kanskje millioner, og han kommer nok til å bli gjenkjent av en del folk på gata i Madrid, sier Pinero.

Slik blir hverdagen

Kun en langpasning fra Barajas flyplass i Madrid ligger et av verdens mest moderne treningssentre. Ni grønne treningsbaner, samt en arena som har en kapasitet på 6000 tilskuere, bryter opp det ellers grå landskapet.

REAL MADRID-BYEN: Her er en av mange fotballbaner inne på Valdebabas-anlegget like utenfor Madrid. Foto: Ragnhild Ås Harbo

Anlegget skal ha kostet nesten fem milliarder kroner å bygge, og det er her grunnlaget for Martin Ødegaards suksess i fremtiden skal legges. På Ciudad Real Madrid, også kjent som Valdebebas.En normal dag vil, ifølge flere spanske journalister, se slik ut:

  • Trening i halvannen til to timer klokken elleve hver dag.

  • Lunsj etter trening.

  • Deretter blir det skole – som i starten kommer til å bestå mest av spanskundervisning.

  • Resten av dagen er det fri, og da vil han få muligheten til å benytte seg av alle fasilitetene ved Valdebebas, som for eksempel styrkerommet, et av svømmebassengene eller en av de mange fotballbanene.

Ødegaard kommer til å trene med både førstelaget og andrelaget til Real, men i utgangspunktet skal han spille mest på B-laget, Castilla, ut denne sesongen.

Der skal han trenes av klubblegenden Zinedine Zidane, som i sin tid som spiller vant Gullballen – prisen som går til klodens beste fotballspiller – hele tre ganger.

– Zidane kommer til å bli som en far for Martin Ødegaard. Han blir veldig viktig med tanke på Ødegaards utvikling, sier reporter i TV-kanalen La Sexta José Luis Sanchez til Aftenposten.

Skjermes fra media

Som Castilla-spiller vil Ødegaard være nesten helt utilgjengelig for pressen. Juan Castro i storavisen Marca forteller at det er komplett umulig for dem å snakke med spillerne på B-laget. De skal kun tenke på én ting: å bli bedre som fotballspillere.

– Ødegaard kommer til å bli skjermet fra all media. Den eneste muligheten man får til å snakke med ham, er på landslagssamlinger, sier Castro.

Men det passer trolig bra for Martin Ødegaard:

– Målet mitt er å bli en bedre fotballspiller. Når jeg kommer til å spille på førstelaget eller andrelaget, er ikke så viktig. Jeg skal bli en bedre fotballspiller, og så får det komme som det kommer, sa Ødegaard på pressekonferansen.