— Saken ble i ettermiddag oversendt tingretten med anmodning om rettslig avhør og tilståelsesdom. I den oversendelsen er det et forslag om reaksjon, men denne er ikke offentlig, sier Soknes.

Avgjørelsen ble gjort etter førstestatsadvokaten mottok avhøret som ble gjort av Petter Northug ved Sentrum politistasjon i Trondheim tirsdag denne uken. Der erkjente skistjernen straffskyld for samtlige av punktene i tiltalen, og samtykket til at saken kan gå som tilståelsessak i Sør-Trøndelag tingrett. Dermed kunne saken sendes til retten.

Soknes opplyser at en pådømmelse som tilståelsesdom i tingretten forventes å kunne skje innen to uker etter at domstolen har mottatt saken fra påtalemyndigheten.

Førstestatsadvokat Bjørn Kristian Soknes møtte tirsdag pressen i forbindelse med offentliggjøringen av tiltalen mot Petter Northug. Nå er saken sendt over til Sør-Trøndelag tingrett som tilståelsessak. Foto: RICHARD SAGEN

Tiltalen mot Northugsom ble offentlig tirsdag, omfatter seks punkter. Fem for brudd på veitrafikkloven og ett for brudd på straffeloven. Det siste gjelder falsk anklage, fordi at han tre ganger forklarte at han var passasjer i bilen.Det førte til at den egentlige passasjeren, hans kamerat, ble siktet og måtte avgi blodprøve før Northug senere samme dag erkjente å ha sittet bak rattet.

Hoppet 16 meter

Northug hadde en promille på 1,65 da han i mai kjørte fra boligen sin. Bilen endte i autovernet etter å ha truffet midtrabatten og hoppet 16 meter tvers over en rundkjøring slik at bilen «traff og knakk en lysmast», ifølge tiltalen. Dette skjedde rett ved skistjernens bolig.

Etter ulykken løp Northug fra stedet og forlot kameraten sin skadd i bilen.

Northug er også tiltalt for råkjøring og for ikke å ha varslet politiet om ulykken.

I tilståelsessaken vil Northug møte som siktet. Tiltalen er gjort om til siktelse.