NRK Trøndelag skrev tidligere i dag at det var planlagt et rettsmøte i Northug-saken onsdag, men at dette møtet ble skjøvet da påtalebeslutningen ble utsatt.

Førstestatsadvokat Bjørn K. Soknes ved Trøndelag statsadvokatembeter avviser at det noensinne har vært planlagt et «hemmelig møte» i saken.

Førstestatsadvokat Bjørn K. Soknes avviser at det har vært planlagt et hemmelig rettsmøte for Northug. Han understreker at de ikke har tatt noen spesielle hensyn i saken. Foto: RICHARD SAGEN

— Det er ikke noe mystisk eller hemmelig med at man innimellom forhåndsberammer et rettsmøte. Det gjør vi ganske ofte. Hvis alle forhold ligger til rette, så prøver vi å avsette en bestemt tid for et rettsmøte som passer alle parter, sier Soknes, som understreker at det ikke er tatt noen spesielle hensyn i denne saken.

- Tøv

Soknes forteller at dersom rettsmøtet hadde kommet opp i Sør-Trøndelag tingrett onsdag, ville media og andre fått vite om dette minst tre dager i forveien.

— Det er ikke noe grunnlag for å kalle det et hemmelig møte. Det er rett og slett bare tøv, sier Soknes.

Det vil aldri komme på tale å ha et hemmelig rettsmøte, ifølge Soknes. Rettsmøtet onsdag ble aldri noen realitet siden saken endte opp hos statsadvokaten.

— Vi var ikke ferdig med vår saksbehandling, og det er årsaken til at denne saken aldri kom opp i noe berammingsliste hos tingretten, forklarer Soknes.

- Viktig for tingretten med åpenhet

Nestleder og tingrettsdommer Berit Solseth ved Sør-Trøndelag tingrett opplyser at de fremdeles ikke har fått oversendt noen sak i anledning Northug.

— Det har aldri vært berammet noe hemmelig rettsmøte. Det er viktig for tingretten at det er åpenhet i denne saken, og hemmelige møter driver vi ikke med. Det er strid med hele rettssystemet, sier hun.

Soknes opplyste under pressekonferansen at dersom saken går som tilståelsessak vil det ta to-tre dager før den kommer opp i Sør-Trøndelag tingrett, mens ved en eventuell hovedforhandling vil det ta to-tre måneder.