ULLEVAAL STADION: Vålerenga skulle bare forsterke sin posisjon som landets nest beste lag bak Rosenborg og Stabæk. Men etter at laget ga fra seg 1-0-ledelsen og tapte 2-1 på overtid, og Viking vant sin kamp tidligere på dagen, ramlet VIF ned ett hakk.

Etter å ha gitt fra seg to mål mot Jan Halvor Halvorsens hardt prøvede Glimt-lag.

− Jeg skjønner ikke hva som skjedde, sier Kjetil Rekdal, og fremstår lettere sjokkert i pressesonen på Ullevaal.

Det har han god grunn til også. For etter å ha eid ballen og spillet i 1. omgang, dog uten å imponere med til tider lavt tempo, nølende og lite fantasifullt spill, kom uttellingen kjapt etter hvilen. Tre ganger var Deshorn Brown i avslutterposisjon før pause. Det ga null i boka.

Men da jamaicaneren var i rollen som servitør, gikk det bedre. Daniel Fredheim Holm plystret ballen opp i hjørnet 56 sekunder etter hvilen etter pasning fra Brown. De drøyt 7000 tilskuerne på Ullevaal ante at dette skulle gå veien.

Glimt snudde alt de siste ti minuttene

Men ni minutter før slutt chippet Alexander Sørloth inn utligningen etter at Glimt endelig klarte å spille seg gjennom et Vålerenga-forsvar som ikke virket så trygt og godt som det har gjort så mange ganger før i år (Kjetil Wæhler sto over med karantene, Jonatan Tollås måtte ut med skade, red.anm.).

Og på overtid fikk Trond Olsen lov å feie forbi halve Vålerenga før han avsluttet med å dunke inn 1-2. Borteseier.

Matchvinner Trond Olsen kunne smile etter kampen. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix

− Det var mange ting som skjedde. Men det viser bare at vi ikke er gode nok til å gjøre det vi ønsker i 90 minutter. Det var et grusomt tap. Vi ledet 1-0 til det gjensto ni minutter og taper 2-1. Til da hadde Bodø/Glimt ikke hatt et skudd på mål. Kanskje en corner. Dette var en brutal arroganse fra vår side som ble fortjent straffet, freste Rekdal.

− Hvordan var det mulig å gi fra seg ledelsen og to mål?

− Det får du spørre spillerne om. Jeg har ingen forklaring. Vi klarte ikke å drepe kampen, og det irriterer meg like mye at vi rotet det vekk bakover som at vi ikke drepte kampen fremover på banen. Vi ga vekk to mål. Det var enten sinnssyke balltap eller sinnssyke tversoverpasninger på egen halvdel. Det er livets lære på toppnivå, dette. Og slike feil utnytter selv bunnlag, sier Rekdal.

Rekdal skylder på eget lag

Og mens Glimt-trener Jan Halvor Halvorsen spaserer rolig vekk fra intervjusonen, går Rekdal-maskineriet for fullt.

− Vi rotet vekk tre poeng. Vi kastet tre poeng etter dem. Vær så god, Bodø/Glimt. Her er tre poeng med til Bodø. Nei, jeg vet ikke. Jeg sliter med å forklare dette. Enkelt og greit.

VIF-spillerne kom en etter en luntende gjennom intervjusonen etter kampen. Kaptein Christian Grindheim forklarer tapet slik.

− Vi inviterte dem inn i kampen etter 1-0. Siste 20 minuttene sluttet vi litt å spille. Det er noe av det sureste jeg har vært med. Det var fem mot en på det siste målet. Det var for lett, sier Grindheim.

Tordentale i garderoben

Og selv om Rekdal hevdet han ikke hadde snakket med spillerne etter kampslutt, kunne kapteinen avkrefte det.

− Jeg har ikke sagt noe i garderoben, det var det han ved siden av meg som gjorde. Han holdt tordentalen. Resten får vi ta i morgen på trening tror jeg, sier Grindheim og ser bort på Rekdal som står to meter bortenfor og snakker med høy røst.

Daniel Fredheim Holm (i luften) sendte Vålerenga i ledelsen med en perlescoring like etter pause. Foto: Audun Braastad, NTB Scanpix

− Vi fikk beskje dom at vi var ræva siste del av 2. omgang. Det var vi også, så det kan være greit å få høre det av og til.

− Vi tåler ikke å lede fotballkamper. Det er en urutinert gjeng. Det er ikke første gang det skjer i år heller. Både borte og hjemme. Jeg vet da f… jeg. Men problemet er når vi leder. Hvorfor det blir sånn må vi finne ut av kjapt, sier Daniel Fredheim Holm.

Elegant chip fra Sørloth

Og gir en high five til Alexander Sørloth, som leverte godt på topp for gjestene.

− Dette var veldig deilig. Jeg har ikke scoret og vunnet samme kamp med Glimt før i dag, så denne seieren var veldig viktig for oss. Den gir energi og tro videre, sier Sørloth.

Som er sønn av tidligere landslagsspiss Gøran Sørloth.

− Hadde faren din satt den på samme måte tror du?

− Hehe. Det vet jeg ikke. Jeg er vel ikke helt sikker på om han hadde den chippen på sitt repertoar, sier den Rosenborg-utleide spissen.