Det er liten tvil om at spillerutvikling er noe Bjørn Helge Riise (32) brenner for.

Tidligere i sommer fortalte han i et intervju med VG hvordan han selv jobbet som trener i Lillestrøm på aldersbestemt nivå. Der delte man inn spillerne etter nivå før de var 13 år, noe som ikke er helt vanlig etter NFF-boka.

– Hele livet mitt han handlet om fotball. Jeg har vært mye rundt og lært av forskjellige kulturer. Jeg tenker veldig mye på spillerutvikling. Hva kan vi gjøre for at Norge og norske gutter skal bli bedre? Det er noe jeg kan tenke meg å jobbe med, sier han til Sunnmørsposten.

Riise har ikke vært trener for et aldersbestemt lag etter at han flytte til Ålesund, men han har lyst til å involvere seg når det blir naturlig igjen.

– Når guttene kommer oppover og skal finne seg et lag, så skal du nok se at jeg får hevet meg inne i barnefotballen igjen, sier han.

Trenerkurs

Midtbanespilleren har planer om å ta trenerkurs framover.

– Jeg har snakket med Reidar Vågnes og skal ta B-kurset med han neste år. Jeg har lyst å ta det jeg kan av trenerkurs i framtiden, sier han.

32-åringen legger ikke skjul på at det er trener han skal bli når spillerkarrieren er ferdig.

– Jeg er veldig opptatt av å vise hvordan yngre spillere kan bli gode nok. Det handler om å legge opp treninger og et løp som er riktig for utviklingen. Jeg synes Norge har kommet seg betraktelig siden jeg var ung, sier han og legger til.

– Det er mye mer ferdighetstrening man legger vekt på, men jeg synes vi kan gjøre det mye bedre.

– Men du vil bli trener på et høgere nivå enn aldersbestemt også?

– Ja, det er klart. Men det er mulig det blir spillerutvikling først.

Gir seg ikke med det første

Selv om Riise er ivrig når han snakker om trenergjerningen, så betyr det ikke at han tenker på å legge opp med det første.

– Nei, er du gal. Jeg skal spille til jeg er 40 år, sier han og ler.

– Hvis jeg kjenner at konkurranseinstinktet og lysten til å spille dabber av, så er det på tide å gi seg. Men det skjer ikke med det første. I morgen spiller Riise fra start når Lillestrøm står på motsatt banehalvdel på Åråsen. Det blir spesielt for 32-åringen.

– Jeg er spent på hvordan jeg kommer til å håndtere det, for jeg har tross alt vært der i ni år. Lillestrøm er som min andre hjemby der jeg har utrolig mange gode venner. I tillegg har Kanarifansen vært fantastisk med meg, så jeg gleder meg til å komme tilbake, sier han.

Vil klatre på tabellen

Hvis man skal stole på gårsdagens formasjonstrening, så ser det ut som AaFK går ut i 4-5-1 med Riise som indreløper. I Lillestrøm ble han brukt mest som høyreback den siste perioden.

– Klubben solgte unna litt spillere og vi manglet en høyreback i en periode. Jeg steppet inn der og gjorde det bra, og det var en posisjon som passet meg greit, sier 32-åringen.

Hvis det skulle bli seier mot Lillestrøm, håper midtbanespilleren de kan fokusere på å klatre på tabellen.

– Sesongen har vært ganske spesiell med unntak av de tre-fire beste lagene. Det er utrolig tett på tabellen, med seier og andre resultater som går vår vei, kan det se spennende ut i høst, sier han.

PS: AaFK kan stille med en skade— og karantenefri tropp.