Etter å ha vært stort sett skadefri siden 2014, har Norges beste korthekkløper troen på at det igjen skal begynne å svinge. Det fremkaller et nytt børsuttrykk:

— Det blir «all in» for å gå videre.

— Skuffet over at det ikke er gått fortere hittil i sesongen?

— Nei, jeg har løpt fem ganger rundt 13,6. Det er godt nivå, og sesongen er ung. Jeg har trent mot dette mesterskapet, sier 25-åringen, som har 13,55 som pers og norsk rekord. OL-kravet er 13,47. Men det tenker han ikke på.

— Tider får komme. Her går jeg bare for plasseringer. OL er lagt vekk. EM er så stort at det er motivasjon nok.

«Karo» løftet stemningen

Som samboer med Karoline Bjerkeli Grøvdal har Vladimir fått oppleve jubel allerede. På EMs første dag kom hun hjem med bronse på 10.000 meter.

— Medaljen hennes smittet hele troppen. Når en gjør det bra, får vi andre også troen på at vi kan få det til, sier Vukicevic, som berømmer «Karo».

— Hun har trent seriøst siden hun var 13-14 år. To økter hver dag i regn og sludd og all slags vær. Underveis har det vært mye motgang, og så lykkes hun til slutt, sier Vladimir, som tok én prosent av æren. Han ble tilbudt tre. Så ble de enige om to prosent.

Uten å ha det bra sammen i hverdagen, heller ingen suksess på idrettsbanen.

Sjanseløs på medalje

Vladimir er ikke er i nærheten av å ha samme forhåpninger som samboeren. Medaljesjansene er null prosent.

— Jeg er nummer 26 i Europa i år – nummer 18-19 av dem som er her. Det er ikke noe «walk in the park» å være med i EM. Men jeg er godt forberedt, sier Vladimir, som nå er alene om å forsvare Vukicevic-enes ære. Søsteren Christina forsøkte seg på comeback i NM i fjor, men fikk strekk og måtte gi opp. I februar annonserte hun at hun var gravid.

Nå er det Vladimir som sitter med alle friidrettsaksjene.

PS: Aksjespekulasjon er forbundet med risiko. Vukivec greide ikke å bli blant de tre beste som automatisk gikk videre, men kom seg til lørdagens semifinale på fjerde og sisteplass av dem som gikk videre på tid. Han noterte 13,76 i 0,5 sek/m motvind.