Karoline Bjerkeli Grøvdal tok bronse i Amsterdam. Karoline Bjerkeli Grøvdal tok bronse i Amsterdam. Foto: NTB scanpix

Grøvdal løp inn til Norges første EM-medalje - med ødelagt sko

— Det smakte som gull, sier 26-åringen om bronsemedaljen.

AMSTERDAM/OSLO: Karoline Bjerkeli Grøvdal tok Norges første medalje under EM i Amsterdam da hun løp inn til bronse på 10.000 meter med tiden 31.23,45. Med det forbedret hun også sin personlige rekord på distansen med 14,5 sekunder.

Grøvdal (26) var på forhånd sett på som Norges kanskje fremste medaljehåp i EM i Amsterdam. Og etter en sterk avslutning løp Grøvdal inn til bronsemedalje, hennes første på seniornivå.

— Det var fantastisk deilig å ta medalje. Jeg har hatt veldig fokus på det mesterskapet her. Det smakte som gull i dag når det blir et sånt løp der alle gåt fort. Jeg fikk ikke brukt spurten min, men jeg fikk brukt kapasiteten min, sier en glad Grøvdal til NRK.

Skoen revnet etter én runde

— Det var et skikkelig tøft løp, der det var høy fart. Jeg merket alle var skikkelig slitne på slutten der, sier hun.

Men medaljen var ikke helt uten dramatikk. I intervjusonen etter løpet forteller medaljevinneren at en av skoene hennes revnet allerede etter én runde.

— Det gikk fint, den hang på. Den begynte å bli litt løs, men det var favorittskoen, så jeg tenkte "ett løp til", sier Grøvdal.

Yasemin Can (19) fra Tyrkia rykket tidlig fra hovedfeltet, og ble jaktet gjennom store deler av løpet. Da det dro seg til utover i løpet, på jakt etter Can, sprakk feltet opp. Men ingen kunne hindre tyrkeren med kenyansk bakgrunn i å løpe inn til gull. Sølvet gikk til Dulce Félix.

Ville ikke snakke om medalje

Den norske jentas løp så ut til å imponere NRKs kommentatorer Jann Post og Vebjørn Rodal.

— Hun er i sitt livs form. Det har hun vært hele denne sesongen. For en herlig innsats hun legger ned nå, Karoline, ropte NRK-kommentator Jann Post underveis i løpet.

— Et svært klokt løp av Karoline. Man kan kanskje stille litt spørsmål i ettertid om hun burde vært med Felix da hun gikk for andreplassen, sier Vebjørn Rodal.

Det ble en suksess, men før mesterskapet i Nederland startet, ønsket ikke langdistanseløperen å snakke om medaljer på åpningsdagen.

– Medalje? Nei, det tenker jeg ikke på. Jeg fokuserer bare på å løpe. Hva de andre gjør kan ikke jeg kontrollere. Noen er mesterskapsløpere. Alt kan skje, sa "Karo".

Saken oppdateres