For en måned siden skrev Sunnmørsposten at Safi mistenkte at AaFK hadde holdt tilbake solidaritetspenger for Hamed-Allah. Det ble blankt avvist at klubbdirektør Henrik Hoff.

Safi har i to omganger fått utbetalt penger fra AaFK, først i 2014 ved selve overgangen, og våren 2016 for deres andel av videresalget. Men Safi ønsket å få se hvordan deres prosentdel var regnet ut, og har gjennom advokat gjentatte ganger bedt AaFK om dette.

Etter å ha sendt forespørsel flere ganger uten resultat tok de kontakt med Norges Fotballforbund (NFF) i forrige måned.

Bakgrunn:

Får ikke svar

– Vi vil nå sende saka til FIFA med krav om at klubben i Qatar, Kina og AaFK legger fram all relevant informasjon om overgangene, herunder hvordan hvordan prosentandel av overgangsbeløp og solidaritetspenger er regnet ut og hvem som har ansvar for betaling en av disse. Så vidt vi vet, er det avtalt at AaFK skal betale en god del av dette og det akter Safi å få dokumentert, sier Odd Arne Nilsen til Sunnmørsposten.

Mener AaFK er arrogante

– Det har vært fullstendig taust fra klubben. Også NFF har bedt AaFK fremlegge dokumentasjon uten at AaFK har ville etterkomme dette.

Nilsen mener AaFK har opptrådt arrogant med å unnlate å svare på henvendelsene.

– Det er svært spesielt, særlig med tanke på at klubben mener de har betalt det de skal betale. Da er det vel bare dokumentere det? Jeg vet at også NFF har reagert på dette, men nå overlater vi saka til FIFA, så får vi se om AaFK er like arrogante overfor dem, sier advokaten.

– Følger regelverket

– Jeg kan ikke si så mye annet enn at Nilsen må mene og gjøre som han vil. Våre avtaler med andre klubber er konfidensielle, så det kan jeg ikke uttale meg om det, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

– Som jeg har sagt tidligere, så forholder vi oss bare til regelverket. Hvis det er solidaritetspenger det er snakk om, så er det den kinesiske klubben Safi må ta kontakt med.

Han synes det er merkelig at denne saka har dukket opp to år etter at Hamed-Allah ble solgt.