RIO DE JANEIRO: — Katrine er utrolig støttende. Hun er god til å fóre meg med informasjon før og under kampene, og selv når jeg kan bli fryktelig irritert over skudd som går inn, så har hun evnen til å gi positiv tilbakemelding som gjør at jeg er der neste gang, sier Kari Aalvik Grimsbø til Fædrelandsvennen.

Det imponerer henne med tanke på Lundes merittliste, og at hun nå i en alder av 36 år må mestre en helt ny rolle som benkesliter.

— Dette viser bare hvor stor spiller Katrine er. Hun bidrar både når hun står i mål og når hun er på benken. All respekt for den jobben hun gjør. Jeg er utrolig takknemlig som har en slik makker, sier Aalvik Grimsbø.

Redningsprosent på 60

I sin tredje av fire kamper under OL fra start, leverte trønderen storspill og reddet hele 24 av 40 skudd. Det gir en redningsprosent på 60, noe som er sjelden vare når OL-medaljer står på spill.

Kari Aalvik Grimsbø storspilte i Norges seier over Montenegro. Foto: MARTIN SLOTTEMO LYNGSTAD

— Kari leverte en god kamp i dag. Hun hadde masse skudd å jobbe med og masse redninger, sier Katrine Lunde, som selv slapp inn på tre straffekast – uten å lykkes.- Keeperspillet var sinnsykt bra, mente Veronica Kristiansen.

Selv påpeker Katrine Lunde, som også fikk masse skryt for sitt spill mot Angola i forrige kamp, at også hun profitterer på sin makkers storform.

— Det gir det en trygghet å vite at vi har to gode målvakter, sier Lunde.

— En del rot i spillet

Selv om Norge hadde full kontroll mot et Montenegro som måtte vinne for å ha sjans til å gå til kvartfinale, mener Lunde at Norge ikke leverte en toppkamp.

I RIO: Åge Harald Drangsholt.

— I dag synes jeg også vi hadde en del rot i spillet. Dette var ikke vår beste kamp, mente Kristiansand-jenta.- Vi må nok opp enda et par hakk til før vi er i gullform, men vi er i stigning, og spiller bedre for hver kamp, sier Veronica Kristiansen.