SOGNEFJELLET/OSLO: Det ble klart under en pressekonferanse på Sognefjellet tirsdag. Hjelmeset har også tidligere vært engasjert i kvinnelandslaget, men får nå hovedansvaret.

– Vi er blitt enige om at Roar fortsetter i to år til. Og det er vil veldig fornøyde med. Dette sikrer kontinuitet til over OL i 2018. Resten av trenerteamet er ikke på plass ennå. Men i løpet av én måned tipper jeg at vi har det klart, sier landslagssjef Vidar Løfshus på pressekonferansen.

— Han er den fødte trener

På pressenkonferansen var også Marit Bjørgen og Therese Johaug. De var tydelig fornøyde med valget av ny sjef.

– Roar har vært med lenge. Jeg har ikke hatt han som personlig trener, men han har fulgt opp de yngre jentene. Han brenner for jobben sin og er den fødte trener. Han legger til rette og følger opp. Det er veldig spennende. Jeg gleder meg, sier Bjørgen.

– Jeg ble veldig glad for at han signerte for to nye år. Da mister vi ikke alle, sier Johaug.

Hjelmeset tar over stafettpinnen fra Egil Kristiansen, som i april offentliggjorde at han skulle gi seg som trener for damelandslaget etter ni år i jobben. Under hans ledelse har Norge blitt en dominerende faktor i kvinnelangrenn.

Marit Bjørgen er tilbake på det norske landslaget. Tirsdag formiddag trente hun i fantastisk vær på Sognefjellet. Foto: Fredrik Saltbones

— Jeg har god tro på at vi også i Lahti skal klare å bite fra oss. Jeg blir skuffet om vi ikke har de samme resultatene som vi har hatt de siste årene, sier Hjelmeset.

Mange likheter med Kristiansen

Han kom inn i systemet til Norges Skiforbund så tidlig som i 2006, og har vært blant annet juniortrener, U23-trener, rekruttrener og assistenttrener på kvinnelandslaget. På spørsmål om hvilke forskjeller det er mellom han og Egil Kristiansen svarer han følgende:

— Vi er litt like, men også litt ulike. Det er nok ikke store ting som kommer til å bli annerledes, sier Hjelmeset.

Egil Kristiansen hadde intensjonskontrakt til etter VM i Lahti til vinteren, men han valgte til slutt å gi seg etter 2015/16-sesongen.

– I toppidretten må man fornye seg hele tiden, og finne de tingene som gjør at laget kan komme videre. Jeg begynte å føle at jeg gikk i ring, sa han til Aftenposten i april.

Hør siste episode av Aftenpodden Sport hvor Reals møkkamann, Mourinho, supporterklubben og mini-EM er blant temaene: