Tidsskriftet Kapital publiserer årlig sin liste over Norges 400 rikeste.

Personene på årets liste har formuer på til sammen 848 milliarder kroner, som er ny rekord.

Listen viser også at det i Norge nå er 200 milliardærer. Det er også ny rekord, og 11 flere enn i fjor på samme tid, skriver Kapital.

Øverst på listen troner den utflyttede skipsrederen, riggeieren og «lakselorden» John Fredriksen.

Den 69 år gamle kyprioten har ifølge Kapitals beregninger en formue på 90 milliarder kroner, drøyt 20 milliarder mer enn for et år siden. Det tilsier at formuen hans har økt med 55 millioner kroner — mer enn gjeldende rekord i Lotto - hver dag det siste året.

I motsatt ende finner vi blant andre Color Line-eier Olav Nils Sunde, som ifølge Kapital har fått formuen sin barbert med 2 milliarder kroner.

Olav Thon på andre plass

De fire neste milliardærene på listen har formuer på mellom 22 og 27,2 milliarder, og det er Olav Thon som kommer nærmest Fredriksen med sin formue på 27,7 milliarder kroner.

Deretter følger Johan Johannson som er eier i dagligvarekonsernet NorgesGruppen. Han har ifølge bladet en formue på 26 milliarder kroner.

En annen stor aktør innen dagligvarehandelen, Odd Reitan, er på fjerde plass med sin formue på 25,3 milliarder kroner.

Johan H. Andresen, tobakksarving og nå eier i investeringsselskapet Ferd står med en formue på 22 milliarder kroner og rangeres dermed som Norges femte rikeste person.

Selvskapt formue

Også resten av milliardærene på topp ti-listen er menn. Seks av de ti som troner på toppen av listen har skapt formuene sine selv.

Av den totale listen på 400 er 185 av formuene skapt av vedkommende.