Onsdag la laksegiganten fram et resultat på 252,1 millioner kroner før skatt. Samme kvartal i fjor gikk selskapet i minus med 148,9 millioner kroner.

— Godt hjulpet av et sterkt marked leverer Marine Harvest-konsernet historiens beste andre kvartal. Som følge av det gode resultatet foreslår vi et ekstraordinært utbytte på 0,05 kroner per aksje, sier konsernsjef Alf-Helge Aarskog i Marine Harvest ASA.

John Fredriksen kontrollerer, via Geveran Trading, rundt 29 prosent av aksjene, og kan dermed se frem til å få minst 50 millioner kroner av det ekstraordinære utbyttet.

Marine Harvest varslet onsdag også at produksjonsanslagene for 2014 økes med 55.000 tonn, opp til 390.000 tonn.

Aarskog forteller om spesielt godt resultat i Skottland og Canada, og framover har han også store forventninger til det europeiske markedet.

— Jeg er veldig oppmuntret av de sterke markedsutsiktene i Europa, med framtidspriser på 34 kroner per kg for de resterende månedene i 2013 og 35 kroner for 2014. Marine Harvest er godt posisjonert til å kunne nyttiggjøre seg dette, ettersom mesteparten av vårt volum vil bli produsert i Europa, sier konsernsjefen.