Fristen for kjøp av alle utestående aksjer i Cermaq som Marine Harvest presenterte 5. juni, utløp fredag klokken 9. Da hadde Marine Harvest mottatt aksepter for mindre enn 33,4 prosent av aksjene i Cermaq, inkludert aksjeposten på 4,7 prosent som det John Fredriksen-kontrollerte selskapet allerede sitter på. 33,4 prosent var den akseptgraden Marine Harvest hadde satt som vilkår for gjennomføring av tilbudet.

— Marine Harvest vil følgelig ikke gjennomføre det frivillige tilbudet og alle mottatte aksepter er heretter frigitt, opplyser selskapet i en børsmelding.

Cermaq-styret oppfordret i forrige uke aksjonærene til å si nei til budet fra Marine Harvest, som var satt til 105 kroner per aksje.

Torsdag startet Nærings- og handelsdepartementet, som i dag eier 43,5 prosent av Cermaq, arbeidet med å kjøpe en større del av selskapet. Samtlige aksjonærer i Cermaq ble invitert til å melde inn eventuelle salgstilbud.

Departementet har bedt Stortinget om fullmakt til å øke sin eierandel i selskapet til 65 prosent. Hva staten vil med selskapet har næringsminister Trond Giske (Ap) ennå ikke bestemt seg for.— Vårt mål er å få en best mulig verdiutvikling i Cermaq og ivareta våre eierinteresser på en best mulig måte, sa Giske til NTB. (©NTB)

Les også: