Bildene av den syriske mannen som på flukt ble sparket av en kvinne fra en tv-stasjon, gikk verden rundt for noen uker siden.

Den ungarske journalisten Petra Laszlo fikk senere sparken fra jobben i kanalen N1TV.

Uosama Abdul Mohsen hadde sønnen Zied (7) på armen da han ble spent bein på ved grenseovergangen i Ungarn.

Det viste seg at Osama Abdul Mohsen var fotballtrener, og torsdag ble han tilbudt trenerjobb i akademiet til den spanske toppklubben Getafe.

Stor opplevelse

Også gigantklubben Real Madrid har tatt grep for å hjelpe den syriske familien.

Under lørdagens kamp mot Granada fikk Zied gå ut på banen sammen med sin store fotballhelt Cristiano Ronaldo. Det var tydelig at det var en stor opplevelse for gutten. Zaid strålte da han gikk ut på gressmatten på Santagio Bernabéu.

På tribunen satt faren og eldstesønnen Mohammad sammed med Real Madrid-ledelsen.

På torsdag ble familien tatt imot av Real Madrid-president Florentino Pérez på Santagio Bernabéu, og på fredag fikk de møte spillerne på klubbens treningsanlegg. Det hele toppet seg med kampen mot Granada lørdag, der begge lag gikk ut med t-skjorter med skriften «Fotballen står med flyktningene».

Real Madrid vant kampen 1-0 etter scoring av Karim Benzema.

— Det er en drøm som kommer i oppfyllelse. Jeg elsker Real Madrid, de er hele familiens favorittlag. Jeg er veldig takknemlig for mottakelsen vi har fått her. I Syria drømte vi om å se Real Madrid spille, og nå skjer der. Jeg er veldig glad, sa Uosama Abdul Mohsen til Real Madrids hjemmeside denne uken.

- Jeg elsker dere, Spania

Verden opplever i disse dager en flyktningkrise. Mange liv har gått tapt på veien mot trygghet i Europa.

Uosama Abdul Mohsen og resten av familien er av Getafe blitt innlosjert i en leilighet rett ved klubbens treningsanlegg.

— Jeg elsker dere, jeg elsker Spania. Takk for alt, sa Uosama Abdul Mohsen etter nyheten om trenerjobben i den spanske klubben.

Flere fotballklubber har engasjert seg i flyktningkrisen. Les mer om det her: