AS Roma har gått foran med et intiativ for å samle støtte til flyktningene, og Bayern München viser støtte gjennom å invitere flyktninger på fotballskole. Men det er ikke alle i fotballverden som er like støttende til dem som er på flukt.

Lørdag spilte Lyon 0-0 hjemme mot Lille, og der valgte en gjeng hos hjemmelagets supportere å stille med banner som går i en helt annen retning, skriver The Independent.

For der fotballklubber og supportere verden over har samlet inn penger og laget banner med støttende meldinger til de kriserammede flyktningene, valgte Lyon-fansen å gå i den andre retningen.

Budskapet var ikke til å ta feil av: «Refugees not welcome», eller på norsk: «flyktninger er ikke velkomne».

Avisen skriver at ifølge journalist Charly Moriecau ble banneret fjernet etter kun fem minutter, og at tv-kameraene ikke fanget disse opp.

Lyon-fansen er ikke de første som går mot strømmen. Supportere av israelske Macabi Tel-Aviv valgte nemlig å protestere mot støttemeldingene med sitt eget banner under bortekampen mot Kiryat Shmona forrige uke.

Ifølge Independent har både Maccabi Tel Aviv og Lyon gått ut og sagt at de vil donere én euro til flyktningekrisen for hver billett solgt fra deres første hjemmekamp.

Lyon åpner gruppespillet i Champions League onsdag borte mot belgiske Gent.